Over kindergeneeskunde

Binnen kindergeneeskunde werken onze artsen en verpleegkundigen samen aan de beste zorg voor uw kind.

Iedere kinderarts is algemeen kinderarts en behandelt de algemeen voorkomende ziektes van kinderen. Daarnaast heeft elke kinderarts een eigen specialisme. Als voor een eerste bezoek al duidelijk is om welke ziekte het gaat, dan wordt uw kind direct door de betreffende kinderarts geholpen. Soms gaan er meerdere onderzoeken aan de polikliniek of kinderafdeling aan vooraf.

Er zijn bovendien gespecialiseerde zorgteams, zoals het eetteam, het Downteam, het astmateam, het kindercardiologisch team, het poep- en plasteam en het multidisciplinair team meervoudig gehandicapt kind.

Neonatologen zijn gespecialiseerd in de zorg voor te vroeg geboren kinderen en ernstig zieke pasgeborenen.

Vrouw Moeder Kind-centrum

Kindergeneeskunde is onderdeel van het Vrouw Moeder Kind-centrum. Máxima MC loopt voorop met familiegerichte zorg binnen het Vrouw Moeder Kind-centrum, waar alle zorg rondom vrouwen, (aanstaande) moeders, kinderen en vroeggeborenen gebundeld is.

Behandelteam

Ontmoet hier onze specialisten. Zij hebben ieder een eigen aandachtsgebied en werken nauw samen om u de beste zorg te bieden. Behalve kinderartsen komt u op de polikliniek en kinderafdeling ook verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, fysiotherapeuten en secretaresses tegen.

 

 

Video