Over kindergeneeskunde

Het team van kindergeneeskunde zet zich gezamenlijk in voor de beste zorg voor uw kind. Van zorg voor de allerjongsten op de NICU of NMCU tot zorg voor kinderen van maximaal 18 jaar op de polikliniek, kinderdagbehandeling en kinderafdeling.

Iedere kinderarts is algemeen kinderarts en behandelt de algemeen voorkomende ziektes van kinderen. Daarnaast heeft elke kinderarts een eigen specialisme, zoals neonatologie of kindercardiologie. Als voor een eerste bezoek al duidelijk is om welke ziekte het gaat, dan wordt uw kind direct door de betreffende kinderarts geholpen. Soms gaan er meerdere onderzoeken op de polikliniek of kinderafdeling aan vooraf.

Er zijn bovendien gespecialiseerde zorgteams, zoals het eetteam, het Downteam, het astmateam, het kindercardiologisch team, het poep- en plasteam en het multidisciplinair team meervoudig gehandicapt kind.

Neonatologie

Neonatologie is de zorg voor zieke of vroeggeboren (premature) baby’s. Máxima MC is één van de tien ziekenhuizen met een Neonatale Intensive Care Unit (NICU). Daar worden ernstig zieke of te vroeg geboren baby’s van extra zorg voorzien. MMC beschikt ook over een Neonatale Medium Care Unit (NMCU).

Vrouw Moeder Kind-centrum

Kindergeneeskunde is onderdeel van het Vrouw Moeder Kind-centrum. Máxima MC loopt voorop met familiegerichte zorg binnen het Vrouw Moeder Kind-centrum, waar alle zorg rondom vrouwen, (aanstaande) moeders, kinderen en vroeggeborenen gebundeld is.

Behandelteam

Ontmoet hier onze specialisten. Zij hebben ieder een eigen aandachtsgebied en werken nauw samen om u de beste zorg te bieden. Behalve kinderartsen komt u op de polikliniek en kinderafdeling ook verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, fysiotherapeuten en secretaresses tegen.