Polikliniek & opname

Voorbereiding

Om uw kind goed voor te bereiden en te ondersteunen tijdens een ziekenhuisbezoek, kunt u zelf ook veel doen. Via deze folder van Stichting Kind & Ziekenhuis kunt u meer informatie vinden.

Kinderpolikliniek

Een eerste bezoek van uw kind aan Máxima MC begint meestal op de polikliniek kindergeneeskunde. Lees hier meer over de kinderpoli.

Kinderafdeling

Op de kinderafdeling worden kinderen en jongeren opgenomen voor een onderzoek, behandeling of operatie.

Kinderdagbehandeling

Als een onderzoek, behandeling of operatie op één dag plaatsvindt, komen kinderen en jongeren op de kinderdagbehandeling terecht.

Opname

Opname in het ziekenhuis is voor uw kind, maar ook voor uzelf, een ingrijpende gebeurtenis. Op deze pagina geven we tips over hoe u uw kind kunt voorbereiden op een ziekenhuisopname.

Neonatologie

Op onze afdeling neonatologie (NICU en NMCU) komen kinderen terecht die intensieve zorg nodig hebben.

De Huiskamer

In het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC is een gezellige huiskamer van het Ronald McDonald Huis ingericht. Dit is een plek waar kinderen even kunnen vergeten dat zij ziek zijn.

Ronald McDonald Huis

Het Ronald McDonald Huis is een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers.

Naar het ziekenhuis: route, inschrijven en aanmeldzuilen

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak? We helpen u graag met praktische informatie over onder meer de route naar het ziekenhuis, het inschrijven bij de registratiebalie en het aanmelden voor uw afspraak via een aanmeldzuil. U vindt deze informatie op de pagina ‘Afspraak, opname en bezoek’.