1 maart 2018

Waarom dik zijn ongezond is: 8 gevolgen van obesitas

Waarom dik zijn ongezond is: 8 gevolgen van obesitas

Dat overgewicht nadelig is voor je gezondheid weten we allemaal wel. Maar wat maakt die extra kilo’s gevaarlijk en wat zijn precies de risico’s?

Obesitas is een ernstige vorm van overgewicht. Hierbij is er te veel vet in het lichaam opgeslagen. De balans is verstoord. Uiteindelijk leidt zo’n verstoring tot een ophoping van vet. De gevolgen daarvan zijn groot. Naast psychologische aandoeningen als depressie en angststoornissen, zorgt een te hoog gewicht voor vele lichamelijke gezondheidsrisico’s.

Zo geeft obesitas een grotere kans op diabetes, een verhoogd cholesterolgehalte en een verhoogde bloeddruk. Die factoren vergroten het risico op hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of een beroerte. Ook is er sprake van een verhoogd risico op het krijgen van sommige vormen van kanker.

De extra druk op het lichaam door overgewicht veroorzaakt gewrichtsklachten en ook slaapapneu, met ernstige vermoeidheid tot gevolg. Verder kan ernstig overgewicht, net als ondergewicht, zorgen voor menstruatieproblemen, verminderde vruchtbaarheid en incontinentieproblemen.

Al met al heeft obesitas dus grote gevolgen voor uw gezondheid. Het goede nieuws is dat er bij gewichtsverlies snel verbetering optreedt. Wilt u graag van uw extreem overgewicht af, maar lukt zelfstandig afvallen niet meer? Start de weg naar een gezond gewicht; vraag nu een informatiepakket voor een maagverkleining (gastric bypass of gastric sleeve) aan of neem contact met ons op.

Meer informatie

Lees meer over obesitas