Thuis voorbereiden op uw onderzoek of behandeling via digitale voorlichting

Goede voorbereiding is belangrijk om een onderzoek juist uit te voeren. Voor verschillende onderzoeken of behandelingen bij MMC kunt u zich ook thuis, in uw vertrouwde omgeving, voorbereiden via de digitale voorlichting van Medify.

Hoe gaat het in zijn werk?

Uw zorgverlener bespreekt met u of er voor uw onderzoek of behandeling digitale voorlichting via Medify beschikbaar is. U ontvangt een e-mail via noreply@medify.eu met daarin een link naar de digitale voorlichting die voor u van toepassing is. Graag benadrukken wij dat dit een veilige e-mail is die u kunt openen.

U kunt deze voorlichting bekijken op uw computer, laptop of tablet. Deze voorlichting geeft aan de hand van video, animaties en foto’s stap voor stap uitleg over uw onderzoek of behandeling. Vanaf de voorbereiding thuis, het bezoek aan ons ziekenhuis tot aan het herstel thuis.

Digitale vragenlijst invullen

Ook kan het zijn dat wij u vragen alvast een digitale vragenlijst in te vullen. Zo heeft de arts of verpleegkundige alle specifieke informatie die nodig is om zich goed voor te bereiden op uw onderzoek of behandeling. De vragenlijst vult u in een beveiligde omgeving in. Uw gegevens zijn daardoor beschermd en komen alleen bij uw behandelend arts en verpleegkundige terecht. De arts of verpleegkundige controleert de informatie en neemt contact met u op als er aanvullende informatie nodig is om uw behandeling in te kunnen plannen.

Steeds meer afdelingen werken met Medify

Deze digitale voorlichting gaan wij in ons ziekenhuis voor steeds meer onderzoeken en behandelingen inzetten. Op dit moment werken de afdelingen Maag-, Darm-, Leverziekten (MDL)/Endoscopie en Pre-Operatieve Screening (POS) met deze digitale voorlichting. Om een indruk te krijgen over hoe het digitaal voorlichten in zijn werk gaat, kunt u een voorbeeldfilmpje bekijken met een korte uitleg.

Wilt u meer weten over Medify? Ga dan naar de website van Medify.