Andriessen, dhr. dr. P

Andriessen, dhr. dr. P

  • Functie kinderarts
  • Contact 040 888 9350
  • Aandachtsgebieden neonatologie
  • BIG-nummer 39019694801

Peter Andriessen werkt sinds 1999 als neonatoloog in Máxima MC. Hij richt zich op de zorg voor te vroeg geboren of zieke baby’s op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU). Daarnaast houdt hij zich bezig met wetenschappelijk onderzoek en het begeleiden van promovendi.

“Enerzijds is mijn werk technisch van aard, anderzijds bied ik directe patiëntenzorg aan kwetsbare kinderen en hun ouders. Deze kinderen hebben nog een heel leven voor zich, wat we door goede zorg op onze prachtige NICU gunstig kunnen beïnvloeden.” Jaren later ziet Andriessen de kinderen weer bij de follow-up. “Dan zie ik hoe onze zorg heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het kind. Ouders zijn vaak heel dankbaar en trots.”

De afgelopen jaren heeft Andriessen de NICU zien veranderen. Zo worden ouders steeds meer bij de zorg betrokken en worden pasgeboren baby’s minder invasief beademd. “Dat zijn mooie ontwikkelingen. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek kunnen we ons blijven ontwikkelen. Ik ben benieuwd naar de toekomst.”

Aandachtsgebieden

  • Neonatologie
  • Follow-up van (veel) te vroeg geboren kinderen

Wetenschappelijk onderzoek

Andriessen houdt zich onder andere bezig met wetenschappelijk onderzoek naar slimme methoden om kinderen op de NICU te kunnen monitoren. Deze zogenoemde alarmstudie is een samenwerking tussen MMC, Technische Universiteit Eindhoven en Philips. Ook is hij betrokken bij landelijk onderzoek naar de uitkomsten (op latere leeftijd) van extreem vroeggeboren kinderen.

Werkzaam op de afdeling

Contact