Borg, dhr. dr. M. ter

Borg, dhr. dr. M. ter

  • Functie maag-darm-lever-arts (MDL)
  • Contact 040 888 63 50
  • Aandachtsgebieden Leverziekten, geavanceerde endoscopie, neuro-endocriene tumoren
  • BIG-nummer 59061005001

Martijn ter Borg is in 2007 is gestart met zijn opleiding tot maag- darm- leverarts in het Deventer ziekenhuis in Deventer en vervolgens in het Erasmus MC te Rotterdam. Tijdens deze opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in leverziekten en de geavanceerde endoscopie (endo-echografie en ERCP). Sinds maart 2013 is Ter Borg werkzaam als maag-darm-leverarts op de afdeling maag-darm-leverziekten van Máxima MC.

Binnen MMC werk ik samen met andere specialisten aan de optimale behandeling voor de patiënt. Ik probeer altijd met de patiënt te zoeken naar de gewenste behandeling. Alle opties worden besproken en ik begeleid de patiënt in wat hij/zij kan verwachten in de verschillende scenario’s om samen met de patiënt tot de beste behandeling te komen.

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Voor zijn opleiding tot maag- darm- leverarts deed Ter Borg promotieonderzoek naar de behandeling van chronische hepatitis B. Hij heeft meerdere medisch wetenschappelijke publicaties over dit onderwerp in binnen en buitenland op zijn naam staan. In 2008 is hij gepromoveerd op het proefschrift ‘Immune Modulating Therapy and its Viral Kinetics in Chronic Hepatitis B’. Voor alle publicaties kunt u kijken op PubMed.

Werkzaam op de afdeling

In het nieuws

Podcast met Martijn ter Borg over MDL-problematiek bij NET & NEC

Contact