Henken, mw. T.

Henken, mw. T.

  • Functie Klinisch psycholoog
  • Contact 040 888 92 50
  • Aandachtsgebieden Flow, cardiologie, oncologie
  • BIG-nummer 39914217825

Tamara Henken is klinisch psycholoog in Máxima MC, waar zij inschat of (en op welke manier) lichamelijke en psychische problematiek van patiënten verweven zijn. Zij helpt hen om de negatieve gevolgen van hun ziekte te verminderen of meer kwaliteit van leven te ervaren. “Ik kan mensen niet van hun fysieke klachten afhelpen, maar ik kan wel helpen om meer rust en evenwicht te vinden. Dit zodat de ziekte niet allesoverheersend, maar een onderdeel van het leven wordt.”

Henken is onder andere betrokken bij het hart-, long- en oncologische revalidatieprogramma van Flow. “Samen met verschillende disciplines werken we nauw samen aan de zorg voor patiënten met een chronische ziekte en aan hoe zij kunnen komen tot een duurzaam gezondere leefstijl. Dat én de diversiteit van de patiënten vind ik het mooie aan werken in MMC.”

Henken is voorzitter van de Landelijke Werkgroep CardioPsychologie (LWCP), begeleidt (klinisch) psychologen in opleiding en geeft les bij het opleidingsinstituut voor psychologen (RINO Zuid).

Aandachtsgebieden

Werkzaam op de afdeling

Contact