Janssen, dhr. dr. R.P.A.

Janssen, dhr. dr. R.P.A.

  • Functie orthopedisch chirurg-traumatoloog, opleider orthopedie
  • Contact 040 888 86 00
  • Aandachtsgebieden kniespecialist

Rob Janssen heeft de opleiding Geneeskunde gestudeerd aan verschillende internationale universiteiten in het buitenland en aan de Universiteit van Maastricht.
Nadat hij zijn arts-diploma behaalde, heeft hij een medische specialisatie tot orthopedisch chirurg gevolgd bij verschillende ziekenhuizen in Nederland. Zo heeft hij gewerkt in het Sint Maartens Gasthuis Venlo, het voormalige Sint Joseph Ziekenhuis Veldhoven, Máxima MC Veldhoven en het Academisch Ziekenhuis Maastricht.
Na zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft dr. Janssen zich volledig gericht op diagnostiek en behandeling van knieklachten. Hij houdt zich sinds 2006 geheel bezig met knieaandoeningen in alle soorten, variërend van (top)sportblessures, ongevallenletsels, meniscus- en kruisbandscheuren, multiligamentaire instabiliteit, kraakbeenafwijkingen en artrose. In 2016 is hij gepromoveerd op het onderwerp voorste kruisbandletsels van de knie. “Het mooie aan dit vak is dat het een brede leeftijdscategorie beslaat van kinderen tot en met volwassenen, klachten aan het bewegingsapparaat komt veel voor en heeft consequenties voor mensen in hun dagelijks leven. Als je deze problemen kunt verhelpen is dat dankbaar werk. Ik ben een dokter die alle opties met de patiënt bespreekt en samen komt tot een beslissing voor behandeling. Opereren is pas nodig als niets anders helpt”.

Naast zijn werk als orthopedisch chirurg is dr. Janssen opleider. “Het is een eer om opleider te mogen zijn. Je speelt een speciale rol in een belangrijke fase van iemands leven. Het op maat opleiden passend bij iemands persoonlijkheid is enorm motiverend.”

Buiten MMC is dr. Janssen o.a. knieconsulent voor de KNVB en wetenschappelijk onderzoeker aan de TU/e en Universiteit Maastricht. Hij is een veel gevraagd spreker voor lezingen over knieproblemen in binnen- en buitenland. Volledig overzicht van zijn professionele activiteiten.

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Dr. Janssen heeft verschillende medisch wetenschappelijk onderzoeken uitgevoerd, boeken geschreven en publicaties op zijn naam staan. Volledig overzicht van publicaties.

Werkzaam op de afdeling

Contact