Leclercq, dhr. W.K.G.

Leclercq, dhr. W.K.G.

  • Functie chirurg
  • Contact (040) 888 85 50
  • Aandachtsgebieden gastrointestinale en oncologische chirurgie, bariatrie (obesitas)
  • BIG-nummer 39062330501

Chirurg Wouter Leclercq is gespecialiseerd in operaties aan het maagdarmstelsel en oncologische chirurgie. Hij is specialist op het gebied van leveroperaties. Máxima MC is het regionaal verwijscentrum voor lever- en galblaastumoren. Leclercq opereert hiervoor patiënten met leverkanker of uitzaaiingen in de lever. “Gelukkig kunnen ook deze operaties steeds vaker via een kijkoperatie uitgevoerd worden.”

Leclercq: “Ik ben gespecialiseerd in kijk(buis)operaties (laparoscopie) op verschillende organen in de buik. De combinatie van mijn ervaring met operaties aan de lever, galwegen, bijnier, maag, dikke darm en dunne darm zorgt ervoor dat ik patiënten met complexe problemen toch vaak via een kijkoperatie kan behandelen. De zorg voor patiënten met kanker is volop in ontwikkeling. Samen met het gehele team zorgen we ervoor dat iedere patiënt de voor hem of haar beste mogelijkheden in behandelopties krijgt. Deelname aan de vele onderzoeken helpt ons daarbij om de nieuwste inzichten toe te kunnen passen.”

Binnen het obesitascentrum behandelt hij patiënten die lijden aan extreem overgewicht. Na een operatie aan de maag werken patiënten met uitgebreide begeleiding van het centrum toe naar een gezonde leefstijl. Leclercq is daarbij gespecialiseerd in problemen tijdens de zwangerschap na een maagverkleinende operatie, waarvoor hij verwijzingen uit het gehele land krijgt.

Naast patiëntenzorg is Leclercq ook medisch hoofd zorggroep van de afdelingen orthopedie, plastische chirurgie en algemene chirurgie. Daarmee is hij, samen met de manager, verantwoordelijk voor de medische zorg van deze afdelingen.

Leclercq is ook plaatsvervangend opleider voor de opleiding chirurgie en daarbij verantwoordelijk voor de vooropleiding heelkunde, de Vlaamse chirurgen in opleiding en de arts-assistenten niet in opleiding tot specialist.

Meer informatie

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/wouterleclercq/nl
Twitter: @Leclercqwouter
Zorgkaart Nederland:  W.K.G. Leclercq

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk gezien richt Leclercq zich buiten de bovenstaande thema’s op onderzoek naar patiëntenvoorlichting, informed consent en het gebruik van internet en e-health in de chirurgische praktijk. “Betere voorbereiding op een operatie kan voor een patiënt zeer waardevol zijn. Met behulp van verschillende hulpmiddelen probeer ik die voorbereiding te verbeteren.”

Werkzaam op de afdeling

In het nieuws

Contact