Leclercq, dhr. W.K.G.

Leclercq, dhr. W.K.G.

  • Functie chirurg
  • Contact (040) 888 85 50
  • Aandachtsgebieden gastrointestinale en oncologische chirurgie, bariatrie (obesitas)
  • BIG-nummer 39062330501

Chirurg Wouter Leclercq is gespecialiseerd in operaties aan het maagdarmstelsel en oncologische chirurgie. Hij is specialist op het gebied van leveroperaties. MMC is het regionaal verwijscentrum voor leverchirurgie. Leclercq opereert hiervoor patiënten met leverkanker of uitzaaiingen in de lever. “Gelukkig kan ook deze operatie steeds vaker via een kijkoperatie uitgevoerd worden.”

Leclercq: “Ik ben gespecialiseerd in kijk(buis)operaties (laparoscopie) op verschillende organen in de buik.” Als eerste van Nederland nam hij in 2018 de ‘robotarm’ in gebruik: “Met dit operatie-instrument kan ik nauwkeuriger opereren, doordat complexe bewegingen op moeilijk bereikbare plekken in het lichaam mogelijk zijn. Hierdoor raakt omliggend weefsel minder beschadigd. De techniek zet ik in bij obesitaschirurgie en darmchirurgie.”

Binnen het obesitascentrum behandelt hij patiënten die lijden aan extreem overgewicht. Na een operatie aan de maag werken patiënten met uitgebreide begeleiding van het centrum toe naar een gezonde leefstijl. Samen met zijn collega-chirurgen ontvangt hij daarnaast verwijzingen uit het hele land voor patiënten die complicaties ervaren na een maagverkleinende operatie.

Meer informatie

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/wouterleclercq/nl
Twitter: @Leclercqwouter
Zorgkaart Nederland:  W.K.G. Leclercq

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk gezien richt Leclercq zich buiten de bovenstaande thema’s op onderzoek naar patiëntenvoorlichting, informed consent en het gebruik van internet en e-health in de chirurgische praktijk. “Betere voorbereiding op een operatie kan voor een patiënt zeer waardevol zijn. Met behulp van verschillende hulpmiddelen probeer ik die voorbereiding te verbeteren.”

Werkzaam op de afdeling

In het nieuws

Contact