Leijsen, mw. dr. S.A.L. van

Leijsen, mw. dr. S.A.L. van

  • Functie Gynaecoloog
  • Contact 040 888 83 80
  • Aandachtsgebieden bekkenbodemproblematiek, vulvaire klachten

Sanne van Leijsen is gynaecoloog in Máxima MC en is gespecialiseerd in bekkenbodemproblematiek. Zij helpt vrouwen die last hebben van bijvoorbeeld incontinentie of verzakkingen van de blaas, baarmoeder of (endel)darm. “Bij deze klachten komt vaak schaamte kijken, waardoor vrouwen er onnodig lang mee rondlopen. Dat is zonde.”

Van Leijsen vindt het belangrijk de patiënt eerst op haar gemak te stellen en de hulpvraag duidelijk te krijgen. “Daarna zoek ik samen met de patiënt naar een passend behandelplan. Die kan dus voor iedere vrouw anders zijn. Pas als de patiënt tevreden is, ben ik dat ook.”

De gynaecologe voert de behandeling (operatie) vervolgens uit en ziet de patiënt weer bij de nacontrole. “Ik volg haar tijdens haar behandelperiode en zie met eigen ogen de kwaliteit van leven verbeteren. Een jarenlange klacht kan vaak in een relatief korte periode verbeterd worden. Dat maakt het heel dankbaar werk.”

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Van Leijsen is in 2012 gepromoveerd op een onderzoek naar de waarde van urodynamisch onderzoek voorafgaand aan operaties tegen stressincontinentie. Resultaat is dat urodynamisch onderzoek bij deze doelgroep in veel gevallen achterwege kan blijven; het is dan ook uit de richtlijn gehaald.

Van Leijsen houdt zich momenteel, samen met een onderzoeksgroep, bezig met wetenschappelijk onderzoek naar operaties bij baarmoederverzakkingen.

Werkzaam op de afdeling

Contact