Lieverse, dhr. dr. A.G.

Lieverse, dhr. dr. A.G.

  • Functie internist
  • Contact 040 888 63 00
  • Aandachtsgebieden diabetes, vasculaire geneeskunde
  • BIG-nummer 39022505901

Louis Lieverse werkt sinds 1995 als internist in Máxima MC. In zijn werk als internist probeert hij de verbinding te leggen met andere zorgverleners. Zo werkt hij binnen het Vasculair Centrum samen met het vasculair preventieteam aan de zorg voor patiënten met vaatziekten. Het team kijkt gezamenlijk naar de klachten en brengt de ziekte in kaart.

Een ander aandachtsgebied is de zorg voor diabetes. Een ziekte met potentieel ernstige gevolgen, maar door leefstijlaanpassingen en soms intensieve therapie is goed met diabetes te leven. Zelfmanagement bij diabetes wordt steeds belangrijker. Een groot deel van de zorg vindt plaats in de thuissituatie waardoor patiënten zelf verantwoording nemen voor het zorgproces. Lieverse benadrukt de opties en begeleidt zijn patiënten door samen te kijken of zij regie willen nemen in het zorgproces. Ook hier vindt de begeleiding plaats door een team van zorgprofessionals, zoals diabetesverpleegkundigen, diëtisten, podotherpeut en psycholoog.

Daarnaast is Louis Lieverse opleider interne geneeskunde, waarbij hij samen met het opleidingsteam 25 arts-assistenten en ook co-assistenten begeleidt in hun opleiding.

Aandachtsgebieden

Werkzaam op de afdeling

Interne geneeskunde

Contact