Luijten, dhr. A.A.P.M.

Luijten, dhr. A.A.P.M.

  • Functie chirurg
  • Contact (040) 888 85 50
  • Aandachtsgebieden Bariatrie (obesitas), endometriose, hernia diafragmatica, complexe littekenbreuken

Arijan Luijten studeerde geneeskunde in Leuven (België). Hij volgde zijn opleiding tot chirurg in Lier en Antwerpen. In Brugge deed hij een specialisatie tot bariatrisch chirurg: het opereren van mensen met een extreem overgewicht (morbide obesitas).

Obesitas Centrum Máxima
Luijten koos voor het vak vanwege de passie voor chirurgie: hij werkt graag met mensen en kan door operaties uit te voeren mensen rechtstreeks helpen. Zijn specialisatie in bariatrische chirurgie komt voort uit het begaan zijn met mensen met een extreem overgewicht: “Mensen met obesitas zitten dikwijls in meerdere opzichten in de put. Ze hebben dikwijls al alles geprobeerd om in de maatschappij terug te keren. Door ze te opereren kan ik ze eigenlijk hun gewone leven weer teruggeven. Dat is enorm dankbaar werk”, aldus Luijten.

Luijten begon in 2007 als fellow in Máxima Medisch Centrum, sinds 2008 is hij lid van de maatschap chirurgie van het ziekenhuis. In de loop van de jaren heeft hij Obesitas Centrum Máxima uitgebouwd en is het volledige centrum op één plek gecentraliseerd met inbegrip van de perioperatieve zorg. Als medisch manager houdt hij zich bezig met een verdere uitbreiding van het centrum, met als doel kwalitatief hoogwaardige, maar ook persoonlijke zorg.

Andere aandachtsgebieden
Naast obesitaschirurgie richt Luijten zich op grote littekenbreuken, hernia diafragmatica en endometriose. Dit laatste in samenwerking met de gynaecologen in het Bekkenzorgcentrum. Zijn uitgangspunt is om zoveel mogelijk door middel van een kijkoperatie te opereren. “De voordelen van kijkbuisoperaties zijn enorm: minder complicaties, minder pijn en minder littekens en vooral ook veel sneller weer thuis.”

Luijten is een gedreven doener op chirurgisch gebied die het liefst de hele dag bezig is om mensen te helpen. Daarbij vindt hij ook de organisatorische kant van de zorg leuk: “Mijn ambitie is om Obesitas Centrum Máxima verder uit te bouwen. Voor de regio Eindhoven, maar we werken ook aan een (inter)nationale uitstraling”.

Recent is hij als eerste Nederlandse chirurg toegetreden tot de review committee for COE van het European Accreditation Council for BariatricSurgery.

Luijten is lid van de:

  • Nederlandse vereniging voor chirurgie (NVVH) EHS, NVGIC, EAES,
  • BGES
  • DSMBS
  • IFSO (review committee center of excellence)