Luijten, dhr. A.A.P.M.

Luijten, dhr. A.A.P.M.

  • Functie chirurg
  • Contact (040) 888 85 50
  • Aandachtsgebieden bariatrie (obesitas), endometriose, buikwandchirurgie, goedaardige maagdarmziekten
  • BIG-nummer 69909014701

Arijan Luijten studeerde geneeskunde in Leuven. Hierna deed hij een specialisatie tot bariatrisch chirurg: het opereren van mensen met obesitas. Die specialisatie komt voort uit betrokkenheid bij mensen met extreem overgewicht: “Mensen met obesitas hebben dikwijls alles al geprobeerd om af te vallen en letterlijk in de maatschappij te passen. Met een operatie geven we het startsein voor een gezond leven. Dat is enorm dankbaar werk.”

In de loop der jaren heeft hij het obesitascentrum uitgebouwd en gecentraliseerd op één plek, inclusief voortraject en nazorg. Als medisch manager houdt hij zich bezig met een verdere verbetering van het behandeltraject, met als doel kwalitatief hoogwaardige, maar ook persoonlijke zorg. Samen met zijn collega-chirurgen ontvangt hij daarnaast verwijzingen uit het hele land voor patiënten die complicaties ervaren na een maagverkleinende operatie.

Daarnaast richt Luijten zich op complexe littekenbreuken, middenrifbreuken en endometriose. Dit laatste in nauwe samenwerking met de gynaecologen. Ten slotte richt hij zich samen met de MDL-artsen op het verbeteren van patiëntzorg bij goedaardige maagdarmziekten.

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

MMC heeft een belangrijke onderzoekstak op het gebied van obesitas. Inmiddels zijn er twee arts-onderzoekers werkzaam op deelgebieden zoals obesitas bij kinderen, ouderen en niet te vergeten zwangeren. Daarnaast wordt ook uitgebreid onderzoek gedaan naar gewichtstoename na een maagverkleining.

Werkzaam op de afdeling

Contact