Nieuwenhuizen, dhr. dr. L.

Nieuwenhuizen, dhr. dr. L.

  • Functie internist
  • Contact 040 888 53 20
  • Aandachtsgebieden hematologie, hemofilie, stolling en trombose
  • BIG-nummer 89064126101

Laurens Nieuwenhuizen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Hij startte de opleiding tot Interne Geneeskunde in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en zette deze voort in het Universitair MC Utrecht. Tussendoor werkte hij drie jaar als arts-onderzoeker aan de hematologie-afdeling van de Van Creveldkliniek en het Universitair MC Utrecht. In 2014 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op bloed-geïnduceerde schade: de interactie tussen stolling en ontsteking. Hij specialiseerde zich vervolgens in hematologie in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het Universitair MC Utrecht.

In Máxima MC behandelt dr. Nieuwenhuizen zowel patiënten met goedaardige hematologische aandoeningen zoals bloedings- en stollingsziekten als patiënten met kwaadaardige aandoeningen zoals leukemie, lymfomen en multipel myeloom. In de besluitvorming over de gewenste behandeling is shared decision making voor dr. Nieuwenhuizen heel belangrijk. Hij benadrukt wat de opties zijn en begeleidt zijn patiënten in wat zij kunnen verwachten bij de verschillende geschetste scenario’s.

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Dr. Nieuwenhuizen heeft verschillende medisch wetenschappelijk onderzoeken uitgevoerd en publicaties op zijn naam staan. Zie pubmed voor een compleet overzicht van publicaties.

Werkzaam op de afdeling

Contact