Runnard Heimel, dhr. dr. P.J. van

Runnard Heimel, dhr. dr. P.J. van

  • Functie gynaecoloog
  • Contact 040 - 888 83 80
  • Aandachtsgebieden perinatologie, bloeddrukproblemen bij zwangerschap, versie-spreekuur
  • BIG-nummer 39055203301

Pieter van Runnard Heimel is perinatoloog, ofwel een gynaecoloog gespecialiseerd in zwangerschappen. “Ik begeleid vrouwen en hun partners tijdens de zwangerschap en ik mag ook bij een belangrijke levensgebeurtenis zijn: de bevalling. Als er problemen ontstaan, kan ik bijdragen aan een goede afloop. Dat vind ik één van de mooiste aspecten aan mijn vak.”

Van Runnard Heimel vindt het belangrijk om het gezin centraal te stellen en de zorg daaromheen te organiseren. Dat blijkt ook uit zijn voorzitterschap van de werkgroep Family Centered Care (gezinsgerichte zorg) in Máxima MC. Bovendien is hij één van de aanjagers van het samenwerkingsverband tussen het verloskundig team van MMC en de vrijgevestigde verloskundigen in de regio. “Ik bouw graag bruggen. Door samen te werken kunnen we de beste zorg creëren voor de zwangere vrouw en haar gezin.”

Voordat hij in het MMC begon werkte de perinatoloog gedurende een korte periode in het Tygerberg ziekenhuis in Kaapstad, Zuid-Afrika. “Daar zag ik hoe je bij ernstig zieke zwangeren veel impact kunt hebben met beperkte middelen. Een leerzame en mooie tijd.”

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Van Runnard Heimel is betrokken bij onderzoek naar het effect van verloskundige teamtraining op de uitkomst voor moeder en kind. Daarnaast houdt hij zich bezig met onderzoek naar de behandeling van foetale nood (wanneer een ongeboren kind tijdens de bevalling te weinig zuurstof heeft) en naar de oorzaak van het HELLP-syndroom.

Werkzaam op de afdeling

Contact