Verwijsinformatie Neuro endocriene tumoren

Om de snelheid en kwaliteit voor de behandeling van patiënten te waarborgen, kunt u patiënten digitaal bij ons aanmelden. Dit gebeurt via onderstaand verwijsformulier. De patiënt krijgt via het secretariaat van het oncologisch centrum een uitnodiging voor een polikliniek afspraak. Het versturen van een verwijsbrief komt hiermee te vervallen.

Neuro-endocriene tumoren-centrum (NET-centrum) is één van de aangewezen, gespecialiseerde centra van Nederland waar patiënten met een neuro-endocriene tumor (NET) of een neuro-endocrien carcinoom (NEC) worden behandeld. Wanneer er sprake is van een NET of NEC, kan de patiënt vanuit regionale ziekenhuizen worden verwezen naar NET-centrum. Omdat deze vorm van kanker zeer zeldzaam is, worden patiënten zoveel mogelijk in gespecialiseerde ziekenhuizen behandeld. Máxima MC is zo’n gespecialiseerd NET-centrum voor patiënten in Zuidoost-Nederland.

Versturen medische beelden

Wanneer een patiënt naar Máxima MC wordt verwezen, zouden we graag aanvullende informatie ontvangen. Brief, uitgebreide PA en alle relevante beeldvorming en radiologieverslagen. De medische beelden kunnen digitaal verstuurd worden via Twiin of Regionale beelden.

Bij vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Máxima Oncologisch Centrum, neuro-endocriene tumoren (NET): 040 – 888 6190.

Specialist

Dhr. dr. M.W. Dercksen