16 april 2020

Robot Pepper houdt MMC op afstand

Robot Pepper corona anderhalve meter afstand

In Máxima MC (MMC) is een nieuwe en veilige methode geïntroduceerd als onderdeel van de maatregelen rondom het coronavirus: zorgrobot Pepper schiet te hulp. Hij verwelkomt iedereen bij binnenkomst, beantwoordt vragen van patiënten en bezoekers en het belangrijkste: hij vraagt iedereen om ten minste 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Pepper is een sociale robot, speciaal ontwikkeld voor zorgtaken, zoals het begroeten van bezoekers, het geven van instructies en voorlichting en het bieden van ondersteuning. De robot werd eerder al in gebruik genomen op de polikliniek kindergeneeskunde. Nu is hij te vinden bij zowel de hoofdingang als het personeelsrestaurant op locatie Veldhoven van het ziekenhuis. Belangrijkste doel is het op een veilige en opvallende manier wijzen op de hygiëne- en afstandsinstructies.

Fijn dat je er weer bent!
De robot is er dit keer niet alleen voor patiënten. Ook onze medewerkers worden door de robot aangesproken. Naast instructies om afstand te houden, is er ook tijd voor een vrolijke boodschap. De robot geeft dagelijks complimenten: dank je wel dat je er bent!