7 januari 2021

Eerste vaccinatie in MMC gezet

In MMC is vandaag de eerste zorgmedewerker ingeënt met het coronavaccin

Als eerste zorgmedewerker van Máxima MC ontving Nathalie Borneman, Intensive Care verpleegkundige vanochtend de vaccinatie tegen Covid-19. De komende dagen worden 400 medewerkers van MMC uit de acute afdelingen gevaccineerd. De vaccinatieronde moet de druk op de zorg doen afnemen. Deze vaccinatieronde is een langverwachte eerste stap richting een uitweg uit deze coronacrisis.  

Vanaf 7 januari 08:00 uur wordt in MMC een groot aantal medewerkers, die werken op de intensive care, corona-afdeling of spoedeisende hulp, ingeënt. De eerste vaccins arriveerden woensdag met een speciaal koelbusje in MMC. De eerste dag worden honderd zorgmedewerkers ingeënt. De rest van de zorgmedewerkers van de acute afdelingen die direct patiëntenzorg aan coronapatiënten leveren en bij wie uitval leidt tot een hogere druk op de zorg, volgen morgen, zaterdag en maandag. De overige medewerkers van de acute as en medewerkers van de niet corona-afdelingen zijn pas later aan de beurt. Dit is zo bepaald door ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Crisismanager Marc van Tuyn geeft aan dat MMC klaar is om alle zorgmedewerkers in te enten. “Het vaccineren is een flinke logistieke uitdaging. We doen het samen met de bedrijfsarts en in stappen. Er wordt geregistreerd wie wanneer een vaccinatie krijgt en wanneer de tweede prik moet krijgen. Dit luistert heel nauw.”

Vaccinatiebereidheid is hoog

“De vaccinatiebereidheid onder de medewerkers van de acute as die tot nu toe benaderd zijn, is boven verwachting hoog. De meeste medewerkers zijn positief dat ze gevaccineerd kunnen worden. En dat is van belang vanwege het hoge ziekteverzuim onder personeel. Dit gaat hierdoor waarschijnlijk omlaag, waardoor de druk op de zorg afneemt.