6 januari 2022

MMC gebruikt speciale QR-code voor bezoek aan verpleegafdeling

MMC verpleegkundige met mondkapje

Bezoek voor onze patiënten is enorm belangrijk maar we houden het wel graag veilig. We zien dat het vaak nog te druk is in ons ziekenhuis ondanks de aangescherpte regels voor bezoek.
Daarom werken we vanaf maandag 10 januari 2022 met een speciale QR-code voor bezoekers aan de verpleegafdeling.

Per dag kan deze QR-code één keer gescand worden. Let op: Het gaat hier om een speciale QR-code van het ziekenhuis en niet om de landelijke CoronaCheck-App.

De QR-code is eenvoudig aan te maken via deze pagina. De bezoeker heeft hiervoor het  patiëntnummer nodig, deze staat op het polsbandje van de patiënt. De bezoeker laat de QR-code zien bij de ingang van ons ziekenhuis, zodat deze gescand kan worden door een medewerker. Dit kan zowel digitaal via de mobiele telefoon, of geprint.

Momenteel geldt een aangepast bezoekersbeleid: Een patiënt op de verpleegafdeling mag één bezoeker per dag ontvangen. Deze bezoeker is welkom om maximaal één uur te blijven, binnen de aangepaste bezoektijden. Blijf onderling dus goed afstemmen wie wanneer op bezoek komt om te voorkomen dat er meerdere bezoekers op dezelfde dag komen.

Samen zorgen we voor een veilige omgeving

We willen uw bezoek aan ons ziekenhuis graag zo veilig mogelijk maken. Houd u daarom rekening met de maatregelen:

  • Neem de speciale QR-code mee naar uw bezoek;
  • Overweeg een zelftest voordat u op bezoek komt;
  • Blijf thuis bij klachten;
  • Draag uw gehele bezoek een mondkapje;
  • Houd 1,5 meter afstand.

We begrijpen dat deze extra handelingen het niet makkelijker maken om op bezoek te komen in het ziekenhuis. We hopen op begrip om zo samen voor de veiligheid van onze dierbaren en onze medewerkers te zorgen.