6 januari 2022

Situatie na chemisch incident in MMC onder controle (update)

Ingang locatie Veldhoven MMC

Update vrijdag 7 januari 08.00 uur
Dialysezorg in MMC hervat
Gisteravond zijn de chemische stoffen die gisteren voor een chemische reactie zorgden, afgevoerd. Er zijn geen afdelingen meer afgezet en de dialysezorg is hervat.

Donderdag 6 januari
Situatie na chemisch incident in MMC Veldhoven onder controle
In het klinisch laboratorium van Máxima MC Veldhoven heeft begin van de middag een kleinschalig chemisch incident plaatsgevonden. De situatie is op dit moment onder controle. Alle zorg, behalve de dialysezorg, gaat door zoals normaal.

Een aantal medewerkers van het ziekenhuis heeft kort na het incident milde klachten gemeld. Zij worden door de hulpdiensten gecontroleerd. Op dit moment is er geen gevaar voor patiënten, bezoekers of medewerkers.

Drie afdelingen van het ziekenhuis zijn uit voorzorg afgezet. Het gaat om de dialyse afdeling, het klinisch laboratorium en de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA). Voor de groep patienten die vandaag gedialyseerd zouden worden, worden individuele oplossingen gezocht.