30 maart 2022

Wetenschapsweek 2022: een bruisende editie in beeld

Naast de dagelijkse patiëntenzorg werken we in Máxima MC (MMC) aan betekenisvolle innovaties voor de zorg van de toekomst. Hier vindt wetenschappelijk onderzoek plaats dat moet leiden tot betere, slimmere, betaalbare en meer toegankelijke zorgoplossingen. Tijdens de jaarlijkse Week van de Wetenschap in MMC krijgen onze onderzoekers een podium om hun resultaten te delen met collega-zorgprofessionals en andere belangstellenden. Dit jaar waren er onder meer presentaties over pijn na de behandeling van borstkanker en het beter voorspellen van foetale nood. Benieuwd naar alle presentaties? Bekijk dan onderstaande video’s om de activiteiten terug te kijken. Of bekijk het interview met de winnaars van de MMC wetenschapsprijzen.

De digitale Week van de Wetenschap startte met de wetenschapsmiddag voor verpleegkundigen en paramedici. Er waren onder andere presentaties over een nieuwe manier van vochtregistratie in het ziekenhuis en de gevolgen van voedingsinterventies tijdens zware behandeling voor acute leukemie. Tijdens de posterpitches op woensdag werden zes onderzoekers uitgedaagd hun wetenschappelijke poster in precies twee minuten overtuigend te pitchen.

Digitale Wete​​​nschapsavond

De week werd traditiegetrouw afgesloten met de bruisende wetenschapsavond. Zes onderzoekers deelden hun resultaten met de vele belangstellenden die het evenement vanuit huis volgden. Zo waren er presentaties over het personaliseren van informatie aan hartrevalidatie-patiënten en over de effecten van verschillende manieren van dialyseren. Aan het eind van de avond blikte Jan Harm Zwaveling, voorzitter van de raad van bestuur, trots terug op de inspirerende avond. Decaan en orthopedisch chirurg Jan van Mourik reikte daarna de wetenschapsprijzen uit.

Winnaars wetenscha​​psprijzen

Merel Opdam, arts-onderzoeker reumatologie in MMC en de Sint Maartenskliniek, won de juryprijs voor beste mondelinge presentatie over welke factoren het beloop van COVID-19 bij reumapatiënten bepalen. Sonja Verstraeten, klinisch neuropsycholoog in MMC, kreeg het hoogste cijfer van het publiek voor haar presentatie over het vroegtijdig voorspellen van cognitieve gevolgen na een CVA. Ze won hiermee de publieksprijs. Louisa Spaans sleepte de prijs voor beste poster in de wacht met haar poster over post-operatieve pijn na een longresectie.

Na afloop kwamen de prijswinnaars terug aan de desk. Benieuwd naar hun verhaal? Bekijk de video hieronder:

 

Week van de We​​tenschap gemist? Kijk het hier terug

Heeft u de wetenschapsweek gemist of wilt u de presentaties nogmaals bekijken? Bekijk de activiteiten dan volledig terug via onderstaande video’s:​​

 

 

 

Posterplatform

Daarnaast kunt u de digitale posters bekijken op het posterplatform. Zoek op naam, onderwerp of afdeling om specifieke posters te vinden.