11 april 2022

Máxima MC versoepelt coronamaatregelen

mmc verpleegkundige

De afgelopen periode hebben we, net als de andere ziekenhuizen om ons heen, vastgehouden aan een aantal maatregelen om onze kwetsbare patiënten en elkaar te beschermen. Dankzij de goede vooruitzichten en dalende besmettingscijfers in de regio zien we ruimte om deze maatregelen stap voor stap te versoepelen.

Onze versoepelingen

Mondkapje niet meer verplicht
Vanaf maandag 11 april hoeven patiënten, bezoekers en medewerkers geen mondkapje meer te dragen. Wanneer u klachten heeft die passen bij het coronavirus, draagt u wel een mondkapje als u ons ziekenhuis bezoekt.
Als u zich prettiger voelt bij het dragen van een mondkapje dan mag dat uiteraard. Indien nodig of gewenst kunt u bij de hoofdingang een mondkapje meenemen.
Onze medewerkers dragen een mondkapje (chirurgisch type IIR) wanneer zij zorg verlenen binnen 1,5 meter van de patiënt.

Geef elkaar de ruimte
In het ziekenhuis is het houden van 1,5 meter afstand niet meer noodzakelijk. We vinden het wel zo prettig als we niet tegen elkaar opbotsen in de gangen en op de trappen. We houden daarom rechts aan in de gangen, volgen eenrichtingsverkeer in het trappenhuis en de in- en uitgangen blijven gescheiden.

Houd hier rekening mee en geef elkaar daarmee de ruimte.

Houd je aan de basisregels

Naast de versoepelingen blijven in het ziekenhuis een aantal basisregels van kracht:

  • Desinfecteer uw handen
  • Hoest of nies in de elleboog
  • Wij schudden geen handen

Vragen

Komt u binnenkort naar MMC? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u in verband met het coronavirus nog vragen heeft: we leggen u graag uit wat u bij een bezoek aan MMC  kunt verwachten.