Overactieve bekkenbodem

Een te gespannen bekkenbodemspier wordt ook wel een overactieve bekkenbodem genoemd. Dit kan leiden tot allerlei klachten.

Een overactieve bekkenbodem geeft bijvoorbeeld klachten als:

Behandeling overactieve bekkenbodem

Een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut is in veel gevallen de aangewezen persoon om samen met u oplossingen te vinden. Bij de bekkenfysiotherapeut leert u weer te voelen in en met de bekkenbodemspieren. U wordt zich bewust van wat u doet met de spieren van uw bekkenbodem. Wanneer u zich hiervan bewust bent, kunt u proberen verandering aan te brengen. De fysiotherapeut heeft hiervoor verschillende mogelijkheden, zoals:

  • ademhalings- en ontspanningsoefeningen;
  • bewustwordingsoefeningen;
  • massagetechnieken en behandeling van pijnpunten/triggerpoints;
  • oefeningen met controle van hulpmiddelen als de myofeedback en elektrostimulatie.

Samen met de bekkenfysiotherapeut krijgt u de beheersing over uw bekkenbodem weer terug.

  • Wat betekent overactieve bekkenbodem?

    Een te gespannen bekkenbodemspier wordt ook wel een overactieve bekkenbodem genoemd. Dit kan leiden tot allerlei klachten.

  • Wat is een oplossing voor een overactieve bekkenbodem?

    Een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut is in veel gevallen de aangewezen persoon om samen met u oplossingen te vinden. Bij de bekkenfysiotherapeut leert u weer te voelen in en met de bekkenbodemspieren. U wordt zich bewust van wat u doet met de spieren van uw bekkenbodem. Wanneer u zich hiervan bewust bent, kunt u proberen verandering aan te brengen.