Als de zwangerschap anders verloopt

Het is mogelijk dat de verloskundige na een aantal weken ontdekt dat de zwangerschap anders verloopt dan gepland. Gevolg kan zijn dat u daardoor vaker naar het ziekenhuis moet of dat u opgenomen wordt. Bij ons bent u in goede handen: het Vrouw Moeder Kind-centrum is gespecialiseerd in medisch afwijkende zwangerschappen.

Voorkomende afwijkende zwangerschappen zijn bijvoorbeeld een dreigende vroeggeboorte of als de baby in stuitligging ligt. Soms is een waarschuwingssignaal van uw lichaam, zoals pijnlijke harde buiken of vaginaal bloedverlies, een teken aan de wand. Bij zwangerschap van een meerling is de kans op een vroeggeboorte, hoge bloeddruk en andere zwangerschapsklachten extra groot.

Opname op OHC

Máxima MC is één van de tien perinatologische centra (centrum voor de behandeling en begeleiding van zwangere vrouwen) in Nederland. Deze wordt gevormd door de Obstetrische High Care (OHC: intensive care voor zwangeren) samen met de Neonatale Intensive Care Unit (NICU: intensive care voor vroeggeborenen). We verrichten op dit gebied hooggespecialiseerde zorg.