9 november 2020

Speciale kinderwebsite Máxima MC live

Helpt kinderen en jeugd bij verminderen van angst voor een ziekenhuisbezoek

Máxima MC (MMC) lanceert een speciale website voor kind én jeugd. De website laat hen alvast kennis maken met het ziekenhuis. Het is belangrijk om kinderen en jeugd goed voor te bereiden op hun ziekenhuisbezoek, zodat zij weten wat zij kunnen verwachten en hierdoor minder angst ervaren. De nieuwe website bevat dan ook precies de informatie die kinderen en jeugd graag willen krijgen voor ze naar het ziekenhuis komen.

Als een kind naar het ziekenhuis moet voor een onderzoek, behandeling of operatie is dat vaak een spannende gebeurtenis. Het is belangrijk om kinderen en jeugd goed voor te bereiden op hun ziekenhuisbezoek, zodat zij weten wat zij kunnen verwachten en hierdoor minder angst ervaren. Daar spelen we nu op in met deze website, zodat kinderen en jeugd zich zelf thuis kunnen voorbereiden.

Video’s bereiden je voor

Op de nieuwe kinderwebsite is voor alle leeftijden informatie te vinden over de kinderpolikliniek, de operatiekamer, de kinderdagbehandeling en de kinderafdeling. Door vooraf al een kijkje in het ziekenhuis te bieden, wil MMC kinderen en jeugd (en ouders) helpen om zich vooraf al zoveel mogelijk op hun gemak te stellen bij een bezoek aan het ziekenhuis. In video’s is te zien hoe de verschillende afdelingen eruit zien, wat er te doen is, wat je allemaal vooraf moet weten en met welke dokters je te maken krijgt.

Samen met kinderen

De kinderwebsite is bedacht samen met kinderen en jeugd. Zij hebben meegedacht over de inhoud en de look en feel. Zij kozen voor veel kleur, weinig teksten en veel video’s.
Bekijk de nieuwe website voor kinderen en jeugd: www.kindenjeugdmmc.nl