2 mei 2018

Kinderorthopeed MMC geeft onderwijs in Brazilië

kindertraumatologie

Kinderorthopeed Arnold Besselaar is de afgelopen dagen in Brazilië geweest om daar onderwijs te geven aan collega’s uit heel Zuid-Amerika. De scholing is onderdeel van zijn werk voor de wereldtraumaorganisatie AO. 

Als lid van de werkgroep kindertraumatologie van deze organisatie draagt Arnold Besselaar actief bij aan delen van kennis en het geven van praktisch onderwijs voor collega’s over de hele wereld. “Nu ben ik gevraagd om de cursus kindertraumatologie in Zuid-Amerika te ondersteunen, samen met tien andere collegae kinderorthopeden uit Brazilië, Mexico en Colombia. Gedurende deze vier dagen probeer ik collega’s te scholen in de kindertraumatologie: van bovenarmbreuken, remodellering bij fracturen (het heropbouwen van het bot na een breuk, red.) en infectieproblematiek.” Daarnaast worden er praktische oefeningen gegeven, waarbij de aanwezige kinderorthopeden behandelingen oefenen op kunstbot.

Tot slot bestond een groot deel van de cursus uit het discussiëren over echte patiëntcasussen. De cursus bleek een groot succes. De deelnemers, overwegend jonge kinderorthopeden, evalueerde de cursus heel hoog en waren na afloop zeer enthousiast. Besselaar: “Hopelijk hebben we weer een klein steentje bijgedragen aan de kennis over en aandacht voor de bijzondere zorg die het kind verdient, ook in de ongevallenleer.”