11 november 2020

Herstart bevolkingsonderzoek borstkanker

Herstart bevolkingsonderzoek borstkanker

Vanaf 23 november aanstaande start het bevolkingsonderzoek borstkanker voor vrouwen uit Veldhoven. Vanwege de uitbraak van het coronavirus was het bevolkingsonderzoek borstkanker tijdelijk stilgelegd. Inmiddels zijn verschillende maatregelen genomen om gefaseerd en veilig te kunnen opstarten.

Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dankzij dit gratis bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Coronavirus

Vanwege het coronavirus is het bevolkingsonderzoek op 16 maart stilgelegd. Het bevolkingsonderzoek wordt nu weer gefaseerd opgestart. Dit gebeurt binnen de COVID-richtlijnen. Daardoor kunnen het bevolkingsonderzoek en de aansluitende zorg veilig en met goede kwaliteit worden georganiseerd.

Borstcentrum Máxima MC

Vrouwen uit de regio Veldhoven die aan de beurt zijn ontvangen een uitnodiging voor dit bevolkingsonderzoek. Mocht aanvullend onderzoek nodig blijken, kunt u hiervoor binnen één dag terecht bij het Borstcentrum van Máxima MC. Hier vindt verdere diagnostiek plaats. Binnen het borstcentrum van Máxima MC streven we naar snelheid in het diagnose- en het behandelproces met als doel een zo kort mogelijke periode waarin u in onzekerheid verkeert.

Meer informatie

Meer informatie over borstkanker vindt u op http://www.mmc.nl/oncologie/borstkanker