30 december 2021

MMC wederom erkend als topkliniek voor bijnierschorscarcinoom

Máxima MC (MMC) is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) opnieuw erkend als nationaal expertisecentrum voor de zeldzame aandoening bijnierschorscarcinoom. Deze erkenning is uniek voor een niet-academisch ziekenhuis en onderschrijft de expertise in de complexe medische zorg en wetenschappelijk onderzoek op het vlak van bijnierkanker.  

Bijnierschorscarcinoom is een zeldzame vorm van kanker. Daarom worden patiënten zoveel mogelijk in gespecialiseerde ziekenhuizen behandeld. Het Máxima Oncologisch Centrum is zo’n gespecialiseerd expertisecentrum voor bijniertumoren voor patiënten in Zuidoost-Nederland en werkt ook als doorverwijscentrum voor patiënten uit andere ziekenhuizen. Binnen het centrum voor bijniertumoren werken ervaren behandelaren samen met een gespecialiseerd team, waardoor betere levenskansen en kwaliteit van leven verkregen kan worden.

‘Dit is een bevestiging van de expertisezorg waar we ons al jarenlang voor inzetten,’ aldus internist-endocrinoloog Harm Haak. ‘Het moment waarop deze akelige ziekte wordt vastgesteld speelt daarbij een rol. Het motiveert mij, en ons team, om samen te blijven zoeken naar manieren om een hele vroege diagnose te stellen, en daarmee de kans op genezing te vergroten.’