Over plastische chirurgie

Plastische chirurgie is in Máxima MC met de volgende aandachtsgebieden: reconstructieve chirurgie, handchirurgie en cosmetische chirurgie.

Reconstructieve chirurgie

De reconstructieve chirurgie heeft als doel om lichamelijke letsels ten gevolge van ongeval, ziekte of aangeboren afwijking te herstellen. Denk hierbij aan het corrigeren van littekens, de behandeling van brandwonden, verwijdering van goedaardige en kwaadaardige huidtumoren of borstreconstructies.

Handchirurgie

Handchirurgie is alle chirurgie met betrekking tot zowel de aangeboren als verworven (door ziekte of ongeval) beperkingen aan de handen. Het gaat hierbij om chronische aandoeningen zoals het carpale tunnelsyndroom en om acute aandoeningen zoals een ongeval.

Cosmetische chirurgie

Cosmetische chirurgie houdt zich met name bezig met vorm verbeteringen. Het kan voorkomen dat u ontevreden bent over een bepaald aspect van uw lichaam en dat u hieraan iets wilt laten doen. Een cosmetische ingreep kan er toe bijdragen dat u zich prettiger voelt en dat u meer zelfvertrouwen krijgt.

Aangezien cosmetische chirurgie niet medisch noodzakelijke chirurgie is, wordt deze gewoonlijk niet vergoed door de verzekeraar. Plastische chirurgie is verdeeld in:

  • Verzekerde zorg
  • Niet verzekerde zorg

Verzekerde zorg

De chirurgen van het specialisme plastische chirurgie voeren operaties uit om de vorm en/ of functie van het lichaam te herstellen. Voorbeelden van dit soort operaties zijn borstreconstructies, handletsels, brandwonden, huidkanker, grote littekens, ooglidcorrecties en correcties na fors afvallen.

Niet verzekerde zorg

Operaties die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed, kunnen ook uitgevoerd worden in ons ziekenhuis. Dit zijn onder andere de facelift, borstvergroting, liposucties en buikwandcorrecties. De patiënt betaalt dan een totaalbedrag voor de behandeling. Hiervoor hebben wij speciale cosmetische spreekuren ingericht. Op die manier is er meer tijd voor de patiënt en voor- en na foto’s worden besproken. Dit is natuurlijk vrijblijvend en dit consult wordt door de zorgverzekeraar betaald. Daarna wordt een offerte toegestuurd en kan op korte termijn een operatiedatum worden gepland.
Meer informatie: www.cosmedic.nl.