24 maart 2021

Onderzoekers krijgen een podium tijdens digitale wetenschapsavond

Jaarlijks organiseert Máxima MC in maart de wetenschapsavond, als onderdeel van de week van de wetenschap. Tijdens deze avond vol wetenschappelijke inzichten krijgen onderzoekers een podium om hun onderzoek te presenteren. Dit jaar won Marc van Vijven de juryprijs voor beste mondelinge presentatie over patiënt-specifieke peeskenmerken en het succes van voorste kruisbandoperaties. Imke Reinders kreeg het hoogste cijfer van het publiek voor haar presentatie over het herstel na NovaSure® endometriumablatie en won daarmee de publieksprijs.

Dit jaar gaven de onderzoekers hun presentaties live vanuit de studio van Bazelmans. De vele belangstellenden woonden de presentaties via een online platform bij. Daarnaast was er de mogelijkheid om via het platform vragen te stellen aan de onderzoekers, de voordrachten te beoordelen, wetenschappelijke posters te bekijken en met elkaar in gesprek te gaan via een een-op-een netwerksessie.

Prijsuitreiking van de wetenschapsprijs

Aan het eind van de wetenschapsavond reikte Jan Harm Zwaveling, voorzitter van de raad van bestuur, de wetenschapsprijzen uit. De juryprijs voor beste mondelinge presentatie was voor Marc van Vijven, Imke Reinders ontving de publieksprijs voor beste mondelinge presentatie en Stan Berkers sleepte de prijs voor beste poster in de wacht.

De prijswinnaars aan het woord

Na afloop kwamen prijswinnaars Marc van Vijven en Imke Reinders terug aan de desk om te vertellen over hun onderzoek en hoe ze deze bijzondere editie van de wetenschapsavond hebben ervaren. Benieuwd naar hun verhaal? Bekijk de video’s hieronder:

Marc van Vijven – winnaar juryprijs

Imke Reinders – winnaar publieksprijs

Kijk de wetenschapsavond terug

Heeft u de wetenschapsavond gemist of wilt u de presentaties nogmaals bekijken? Bekijk de wetenschapsavond dan volledig terug via onderstaande video:

Ook kunt u tot en met 28 maart alle wetenschappelijke posters bekijken via deze website. Gebruik hiervoor het wachtwoord: WMMC2021.

Slimmere, betaalbare en toegankelijke zorgoplossingen

Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijke pijler binnen Máxima MC. In dit topklinisch ziekenhuis vindt wetenschappelijk onderzoek plaats dat moet leiden tot betere, slimmere, betaalbare en meer toegankelijke zorgoplossingen. Samen met kennisinstellingen als de TU/e en het bedrijfsleven zetten zorgverleners en onderzoekers in op toegepast onderzoek en innovatie.