Over obesitascentrum

 

Obesitascentrum Eindhoven: snel terecht en deskundige zorg bij overgewicht

Welkom bij het obesitascentrum van Máxima MC. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van extreem overgewicht (obesitas). Wanneer afvallen of lijnen zelf niet lukt, kunt u in ons centrum terecht voor hulp bij het afslanken door middel van een maagverkleinende ingreep. U kunt bij ons rekenen op topzorg: Máxima MC heeft in de regio de langste ervaring met maagverkleiningen. De chirurgische behandeling van obesitas wordt ook wel ‘bariatrie’ genoemd. Het obesitascentrum wordt daarom ook wel bariatrisch centrum genoemd.

We hebben het Europese keurmerk ‘Centre of Excellence’. Dit betekent dat we voldoen aan de hoogste standaarden van de obesitaschirurgie ofwel bariatrie.

obesitas centrum

Obesitascentrum MMC erkend op topklinisch niveau

De obesitaszorg van MMC is landelijk erkend op topklinisch niveau. Hiermee wordt onderschreven dat er sprake is van excellente patiëntzorg, voldoende opleidingsmogelijkheden en wetenschappelijk onderzoek door de betrokken artsen. De erkenning is vastgelegd in het Topklinisch Zorgregister.

Uitgebreide begeleiding

Een gewichtsverminderende operatie voeren we natuurlijk niet zomaar uit; we bekijken eerst met u of een maagverkleining écht de beste behandelmethode is. Hiervoor werken onze chirurgen samen met vele andere deskundigen, zoals diëtisten, medisch psychologen en fysiotherapeuten, maar ook internisten, longartsen en plastisch chirurgen. Dankzij deze samenwerking kunnen we u uitgebreide begeleiding bieden, passend bij uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Ons team staat vóór, tijdens, maar vooral na de operatie klaar om u te begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Uw eerste afspraak

Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u ingepland voor één van de groepsvoorlichtingen. U kunt bij ons binnen twee weken terecht voor de eerste afspraak.

Tijdens deze bijeenkomst ontvangt u informatie over de verschillende operatietechnieken en wordt aan u uitgelegd hoe het verdere traject eruit zal zien. Ook heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld de operatie en gezond afvallen. Aansluitend vult u een aantal formulieren in en wordt u door één van onze casemanagers gewogen en gemeten.

Screening

Vervolgens plannen wij voor u een datum voor de screening. Aan het eind van deze screeningsdag hoort u of in aanmerking komt voor een operatie en zullen indien nodig de benodigde formulieren worden ingevuld en vervolgafspraken worden gepland.

U wordt daarna op de opnamelijst geplaatst, in afwachting van uw oproep voor de operatie. De wachttijd voor de operatie bedraagt momenteel 4 tot 6 weken vanaf aanmelding.

Afspraak maken

Overweegt u een maagverkleinende ingreep? Bespreek dan de mogelijkheden met uw huisarts, of neem contact op met obesitascentrum via (040) 888 85 50.

Gratis informatiepakket

Vraag gratis een informatiepakket van het obesitascentrum aan

Vraag het gratis informatiepakket aan