Over obesitascentrum

Obesitascentrum Máxima MC: snel terecht en deskundige zorg bij obesitas

Welkom bij het obesitascentrum van Máxima MC in Eindhoven en Veldhoven. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van ernstig overgewicht (morbide obesitas).

Als het u ondanks talloze pogingen niet lukt om zelf blijvend af te vallen, zijn we er voor u. Obesitas is een chronische ziekte die behandeling vereist vanwege de vele gezondheidsrisico’s. Belangrijk voor ons is om u eerst goed te leren kennen. Zo kunnen we u het beste helpen. Het traject is immers ingrijpend en adviseren we alleen als we écht geloven dat het de beste optie voor u is. Wanneer dit het geval is, start het traject met een operatie. Dit zien we als een duwtje in de rug, om te beginnen met uw nieuwe leefstijl. Een toegewijd team staat vervolgens klaar voor de begeleiding die u nodig heeft.

Landelijk expertisecentrum

Naast het reguliere behandeltraject is Máxima MC een landelijk expertisecentrum voor:

  • Complicaties na een maagverkleinende ingreep. Denk hierbij aan een verdraaiing van de darmen of onvoldoende of juist te veel gewichtsverlies.
  • Revisiechirurgie, ook wel redochirurgie genoemd.
  • Zwangerschap na een maagverkleinende operatie. Máxima MC is het enige ziekenhuis in Nederland met expertise op het gebied van zowel obesitaschirurgie als extreme vroeggeboorte.
  • Een maagverkleinende operatie bij patiënten die bekend zijn met stollingsziekten.

Obesitascentrum MMC erkend op topklinisch niveau

De obesitaszorg van Máxima MC is landelijk erkend op topklinisch niveau. Hiermee wordt onderschreven dat er sprake is van excellente patiëntzorg, voldoende opleidingsmogelijkheden en wetenschappelijk onderzoek door de betrokken artsen. De erkenning is vastgelegd in het Topklinisch Zorgregister.

Europees keurmerk

Ook hebben we het Europese keurmerk ‘Centre of excellence’. Dit betekent dat we voldoen aan de hoogste standaarden van de obesitaschirurgie ofwel bariatrie.

obesitas centrum

Afspraak maken

Overweegt u een maagverkleinende ingreep? Bespreek dan de mogelijkheden met uw huisarts, of neem contact op met het obesitascentrum via (040) 888 85 50.

Contact

Gratis informatiepakket

Wilt u graag meer weten over het traject bij een maagverkleining? Vraag dan vrijblijvend een informatiepakket aan van het obesitascentrum.

Vraag het gratis informatiepakket aan