Profiel

Máxima MC is een topklinisch ziekenhuis in de Brainportregio en heeft twee locaties: hartje Eindhoven en op de grens van Veldhoven en Eindhoven. Onze (zorg)professionals dragen dagelijks bij aan het gezonder maken én houden van mensen. De patiënt en zijn familie spelen hierin de hoofdrol. Topklinische zorg gaat in Máxima MC hand in hand met herkenbaarheid en hartelijkheid. Door onderzoek, opleiding en innovatie brengen we onze zorg op een steeds hoger niveau. We bundelen onze krachten rondom de zorg voor patiënten op het gebied van geboortezorg, de behandeling van kanker en revalidatie voor chronisch zieken. MMC is lid van mProve, een innovatief netwerk van zeven ambitieuze ziekenhuizen, die dagelijks samenwerken aan merkbaar betere zorg.

Locatie Eindhoven
In Eindhoven kunt u terecht voor planbare, laagcomplexe zorg met diverse toonaangevende medische centra. Allemaal slimme, multidisciplinaire concepten waarbij zoveel mogelijk diagnostiek en behandeling binnen een dagdeel op elkaar zijn afgestemd. U kunt in principe bij alle specialismen een afspraak maken op het spreekuur. Veel patiënten worden er behandeld in dagbehandeling en afspraak is afspraak.

Locatie Veldhoven
In Veldhoven is naast de basiszorg ook ruimte voor complexe operaties, intensieve en acute zorg en eerste harthulp. MMC Veldhoven beschikt daarom over de afdelingen spoedeisende hulp en intensive care. Hier bevindt zich ook ons Vrouw Moeder Kind-centrum (VMK-centrum).

Topklinische functies

MMC biedt meer dan alleen basiszorg. We zijn ook een topklinisch ziekenhuis. Dit betekent dat we ons onderscheiden met een aantal specialisaties waarin we ons kunnen meten met academische ziekenhuizen. Om het niveau van deze zorg zo hoog mogelijk te houden, wordt voortdurend toegepast wetenschappelijk onderzoek gedaan. Onze topklinische functies, zoals erkend in het STZ Topklinisch Zorgregister zijn:

Als lid van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ), een samenwerkingsverband van de 26 grootste opleidingsziekenhuizen in Nederland, focussen we ons op patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. De specialistische kennis die we in huis hebben, geven we door aan onze artsen en verpleegkundigen in opleiding.

mProve. Verder in zorg

Máxima MC bundelt haar krachten met zes andere STZ-ziekenhuizen: Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordrecht), Isala (Zwolle), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch),  Rijnstate (Arnhem), Zuyderland (Heerlen, Sittard-Geleen) en Noordwest Ziekenhuisgroep (Alkmaar, Den Helder), om patiënten dagelijks merkbaar betere zorg te bieden. Gezamenlijk vormen wij een innovatief netwerk met de naam mProve. Wij delen onze ervaringen en vergelijken onze resultaten met elkaar. Samen zijn we slimmer en sneller, met als doel: patiënten dagelijks merkbaar betere zorg bieden. De kracht van mProve ligt in de openheid, creativiteit en flexibiliteit waarmee de medewerkers van onze ziekenhuizen op deze en andere onderwerpen samenwerken. Lees meer op www.mprove.nu

Cijfers over 2022

Medewerkers 3.146
Specialisten 253
Specialismen 24
Eerste polikliniekbezoek 148.294
Totaal polikliniekbezoeken 422.360
Opnamen 19.719
Verpleegdagen 128.234
Aantal bedden 560

Historie

MMC is op 1 januari 2002 ontstaan uit de fusie tussen het Diaconessenhuis in Eindhoven en het Sint Joseph Ziekenhuis in Veldhoven.