Westerhuis, mw. dr. M.E.M.H

Westerhuis, mw. dr. M.E.M.H

  • Functie gynaecoloog
  • Contact 040 - 888 83 80
  • Aandachtsgebieden perinatologie, POP-poli, niet invasieve bewaking

Michelle Westerhuis werkt als gynaecoloog in Máxima Medisch Centrum en specialiseert zich momenteel in hoog-risico zwangerschappen, ofwel perinatologie. “Bij een acuut probleem, tijdens een bevalling, kan ik met een snelle oplossing zorgen voor een goede afloop. Dat maakt mijn vak zo mooi. Bovendien ben ik bij een bijzondere gebeurtenis; het begin van een nieuw leven.”

Westerhuis gaat uitdagingen graag aan, of het nu om lichamelijk of psychisch gecompliceerde zwangerschappen gaat. “Die laatste groep ontvang ik samen met een psychiater op een speciale polikliniek, de POP-poli. Doordat ik deze vrouwen regelmatig zie, bouw ik een band met ze op. Het geeft me voldoening als ik hen na een soms moeizame zwangerschap uiteindelijk zie genieten van hun kind.”

Naast gynaecoloog is Westerhuis opgeleid tot klinisch epidemioloog. Dit vakgebied houdt zich bezig met het onderzoeken van groepen mensen, om het stellen van diagnoses en prognoses te verbeteren en behandelingen te evalueren.

Aandachtsgebieden

  • Perinatologie
  • Bewaking van moeder en baby tijdens de bevalling
  • Kwetsbare zwangeren / POP-poli

Wetenschappelijk onderzoek

Westerhuis is betrokken bij onderzoek naar innovatieve technieken, die bij een zwangerschap of bevalling gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld daarvan is het niet-invasieve foetale electrocardiogram (ECG), ofwel een niet belastend hartfilmpje van de baby tijdens de zwangerschap of de bevalling. Dit hartfilmpje wordt verkregen via een pleister op de buik bij de moeder. Ook de weeën tijdens de bevalling kunnen met zo’n pleister geregistreerd worden. Op deze manier wordt het welzijn van de baby tijdens de weeën nauwkeurig in de gaten gehouden.

Werkzaam op de afdeling

Contact