Echoscopisten

Echoscopisten werken op de polikliniek op de afdeling biometrie. Zij verrichten echoscopieën zowel bij zwangere als bij niet-zwangere patiënten. Zij werken onder verantwoordelijkheid van de gynaecologen.

Annemay van Heugten, echoscopiste MMCAnnemay van Heugten

Annemay van Heugten heeft eerst haar opleiding tot A-verpleegkundige gevolgd in SJZ in Eindhoven. Ze heeft daarna in 2006 in Eindhoven de echografiecursus basis en obstetrie & gynaecologie gevolgd en in 2008 de opleiding structureel echoscopisch onderzoek.

“Het leukste aan mijn vak vind ik de diversiteit. Iedere dag is anders. De begeleiding van paren met een kinderwens die gedurende een traject veelvuldig terugkomen, maar ook de contacten met patiënten die verwezen zijn door gynaecoloog, huisarts en verloskundige”.

Maureen Jacobs

Maureen Jacobs VMK MMCMaureen Jacobs is sinds 1998 gediplomeerd en werkzaam als echoscopist. Vrij snel na het behalen van haar diploma kon zij in MMC aan het werk. Na 5 jaar met veel plezier hier gewerkt te hebben, nam ze afscheid en ging werken bij Diagnostiek voor U, hoofdzakelijk in de zwangerschapsechoscopie. Na 15 jaar zocht ze toch meer uitdaging en meer diversiteit in het vak als echoscopist en keerde weer terug naar de vertrouwde plek in MMC.

“Mijn hart ligt bij de zwangerschapsechoscopie, het structurele echoscopisch onderzoek (ook wel SEO genoemd). Uiteraard hoop ik op een goede uitslag bij dit onderzoek, dat er echoscopisch geen aanwijzingen zijn op aangeboren afwijkingen bij de aanstaande baby. Soms moet ik slecht nieuws overbrengen, maar ik vind het van toegevoegde waarde dat ik een steentje kan bijdrage in de keuze of de voorbereiding die de aanstaande ouders voor de boeg hebben. Uiteraard is het ook een prettige bijkomstigheid als de baby zich van zijn of haar mooiste kant laat zien, en zeker in de beleving van de aanstaande vaders is dit iets “tastbaars”.

Eveline Moret

Evelien Moret, echoscopiste MMCEveline Moret is sinds 1981 echoscopist na 15 jaar op de operatieafdeling te hebben gewerkt. Zowel gynaecologische, obstetrische, als fertiliteitsecho’s worden uitgevoerd.

“Zeer interessant vak, dat dynamisch is en waarbij nieuwe technieken elkaar opvolgen. Als speerpunt zie ik bij ons de fertiliteit, waarbij ovulatie-inductie, inseminatie en IVF en ICSI  behandelingen de boventoon voeren. Onze eerste kennismaking met de patiënte gaat dikwijls via de huisarts. Het is fijn de patiënten op hun gemak te stellen tijdens het onderzoek. Bij elke verworven zwangerschap gaat de vlag bij ons uit”.