20 juni 2023

Expositie van Adriaan Brouwers te bezichtigen in MMC

Máxima MC wil voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers een gastvrije en vriendelijke omgeving zijn. Een omgeving waar mensen zich prettig voelen. Dit doen we in de overtuiging dat de omgeving bijdraagt aan het welbevinden en herstel van mensen. Kunst maakt een belangrijk onderdeel uit van de omgeving van het ziekenhuis. Het biedt ontspanning en afleiding en kan stress verminderen. Door bijvoorbeeld nieuwe perspectieven te laten zien, of inspiratie, herkenning of troost te bieden.

Met die reden is nu de expositie van Adriaan Brouwers te bezichtigen op onze locatie in Veldhoven. Op het plein van het ziekenhuis zijn 13 beelden geëxposeerd die wij in bruikleen hebben van stichting Adriaan en Joke Brouwers.

In het ziekenhuis verwerkt iedere patiënt op zijn eigen manier gevoelens en gedachten. Sommige in stilte en anderen door erover te praten. De beelden van Adriaan Brouwers roepen emoties op bij mensen om ieder op zijn eigen manier met deze emoties om te gaan en te verwerken. Adriaan Brouwers verwoord het als;

Er zijn beelden die spreken, er zijn beelden die fluisteren.
Er zijn er die heel stil zijn.
Ze spreken geen geheimtaal, ze zijn invoelbaar.
Ze hebben geen titels of namen.
In de geest zijn ze in een flits ontstaan, maar in roestvrij staal
Geven ze zich pas na lange tijd vrij.


De expositie is blijvend en te bezichtigen op het plein (nabij het bezoekersrestaurant) op onze locatie in Veldhoven. Bij elk beeld is een QR-code te vinden waar je achtergrondinformatie van alle beelden en de kunstenaar kunt bekijken.