24 februari 2016

Tips om je longen gezond te houden

Gezonde longen zijn van levensbelang. Vanaf je geboorte zorgen je longen voor zuurstof, zodat je hart blijft kloppen en je hersenen blijven werken. Met deze tips houd je je longen langer gezond.

 1. Beweeg of sport elke dag
  Beweeg elke dag minstens een half uur intensief. Dit is belangrijk. Door te bewegen krijg je een betere conditie en sterkere longen.
 2. Rook niet
  Zoals iedereen weet is roken voor niemand goed. Het beschadigt de longen onherstelbaar. Ook meeroken kan longziekten veroorzaken.
 3. Maak muziek
  Zingen of een blaasinstrument bespelen maken de longen sterker. Het zijn goede ademhalingsoefeningen, waarmee je de conditie verbetert. En het is nog leuk ook!
 4. Zorg voor frisse lucht
  Frisse lucht is belangrijk, ook binnenshuis. Zorg dat er thuis, op het werk en op school 24 uur per dag voldoende wordt geventileerd. Lucht een ruimte daarnaast elke dag een half uur goed door het raam helemaal open te zetten.
 5. Was je handen
  In de herfst en winter lopen mensen snel een longontsteking op. Met goede hygiëne kun je besmetting voorkomen. Was je handen regelmatig om de kans op verkoudheid of griep te verkleinen. Gebruik gewone zeep en water