Bouw

MMC bouwt aan de toekomst

Met een forse renovatie maakt Máxima Medisch Centrum zijn locaties klaar voor de toekomst. De huidige én toekomstige wensen van de patiënt zijn het uitgangspunt bij alle aanpassingen aan de gebouwen. De patiënt moet zich er comfortabel voelen en de beste en meest veilige zorg krijgen die er is.
Locatie Eindhoven is gerevitaliseerd en verbouwd. Op dit moment wordt hard gewerkt op locatie Veldhoven aan de poliklinieken en een compleet nieuw operatiecomplex en centrum dagbehandeling. Het gebouw wordt aangepast aan de nieuwste eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne met veel aandacht voor een gastvrij verblijf van de patiënt.

Wat wordt er verbouwd?

Nieuwbouw OK-complex en centrum dagbehandeling

In het voorjaar van 2017 is de bouw gestart van een compleet nieuw operatiecomplex en centrum voor dagbehandeling voor volwassenen en kinderen op locatie Veldhoven.

Er komen acht nieuwe hypermoderne operatiekamers met de nieuwste medische apparatuur. Alle operatiekamers beschikken over daglicht. Verder omvat het complex een grote verkoeverkamer met veel aandacht voor privacy van patiënten.

In het nieuwe centrum voor dagbehandeling voor volwassenen en kinderen komt er speciaal voor kinderen veel aandacht voor spel en afleiding.

Nieuwbouw

De nieuwbouw omvat drie verdiepingen en heeft een vloeroppervlakte van circa 8.000 vierkante meter.

  • Op de begane grond (3.000 m2) komen het centrum voor dagbehandeling voor kinderen en volwassenen en een ruimte voor preoperatieve opnames
  • Op de eerste etage (3.000 m2) komen acht hypermoderne operatiekamers waarvan één hybride OK en één robot OK
  • Op de tweede etage komt het episch centrum wat betreft de techniek en logistiek voor de OK.

Beelden nieuwbouw

Bekijk hier een impressie van hoe het gebouw en het interieur van de nieuwbouw er straks uit komt te zien.

Artist impression nieuwe OK MMC2

Impressie

Artist impression nieuwe OK MMC

Impressie

plattegronden 3D nieuwe OK-complex MMC

de verdiepingen

luchtfoto nieuwe OK-complex MMC

luchtfoto

3D-filmpje

Filmpje nieuwbouw

Planning

Op 20 juli wordt het nieuwe gebouw opgeleverd en is het getest en gevalideerd.
Tijdens het weekend van 13-14 oktober 2018 wordt het nieuwe complex in gebruik genomen.

Vervolgens vindt naar verwachting op 22 november de officiële opening van het nieuwe complex plaats.

 

De poliklinieken

De vernieuwde poliklinieken hebben grotere, sfeervolle moderne wachtruimten met aanzienlijk meer lichtinval. Een groot deel van de poliklinieken op de begane grond en eerste verdieping is inmiddels aangepast. Daarnaast heeft het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) één centrale plek in het ziekenhuis gekregen, vanuit waar de zorg voor patiënten met kanker bij elkaar komt.

De vernieuwde polikliniek Chirurgie in MMC Veldhoven

Nieuwe polikliniek Veldhoven

Renovatie intensive care

In 2018 staat de renovatie van de intensive care op de planning.

Spoedeisende Hulp en huisartsenpost

De vernieuwde Spoedeisende Hulp (SEH) met huisartsenpost is in 2016 in gebruik genomen. Bij de verbouwing zijn de Spoedeisende Hulp en de huisartsenpost onder één dak geplaatst en is hun samenwerking nog meer op elkaar afgestemd. Doordat zij hun voordeur nu delen profiteren patiënten van de nog kortere lijnen tussen de hulpverleners. Medisch specialistische zorg is, indien nodig, direct beschikbaar.

mmc bouwt seh sfeerimpressie

De vernieuwde Spoedeisende Hulp

Verpleegafdelingen

In MMC zorgen we voor een omgeving die is afgestemd op de behoeftes van de patiënt en eventuele bezoekers om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Patiënten verblijven tegenwoordig maar kort in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat er voldoende rust is tijdens hun opname. Dit bevordert het herstel en zorgt voor een snelle terugkeer naar huis. We maken daarom gebruik van vrolijke kleuren en licht om te zorgen voor een gastvrij en aangenaam verblijf. De verpleegafdelingen cardiologie, OHC (obstetrische high care), psychiatrie en de kraamsuites zijn al volgens dit principe ingericht. Andere verpleegafdelingen hebben al een cosmetische en technische opknapbeurt gehad. Op termijn volgt een uitgebreidere renovatie.

Stap voor stap

Het verbouwen van een ziekenhuis is een grote uitdaging. De zorg voor onze patiënten gaat altijd door, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Wij doen er alles aan om eventuele overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Daarom verbouwen we stap voor stap. Wij raden u aan om bij binnenkomst op de informatiezuil te kijken voor de juiste locatie van uw polikliniek. Bij de receptie liggen routekaartjes klaar, die u mee kunt nemen.