Bouw

MMC bouwt aan de toekomst

Met een forse renovatie maakt Máxima MC zijn locaties klaar voor de toekomst. De huidige én toekomstige wensen van de patiënt zijn het uitgangspunt bij alle aanpassingen aan de gebouwen. De patiënt moet zich er comfortabel voelen en de beste en meest veilige zorg krijgen die er is.
Locatie Eindhoven is gerevitaliseerd en verbouwd. Op dit moment wordt hard gewerkt op locatie Veldhoven aan de poliklinieken. Het gebouw wordt aangepast aan de nieuwste eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne met veel aandacht voor een gastvrij verblijf van de patiënt.

Wat wordt er verbouwd?

De poliklinieken

De vernieuwde poliklinieken hebben grotere, sfeervolle moderne wachtruimten met aanzienlijk meer lichtinval. Een groot deel van de poliklinieken op de begane grond en eerste verdieping is inmiddels aangepast. Daarnaast heeft het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) één centrale plek in het ziekenhuis gekregen, vanuit waar de zorg voor patiënten met kanker bij elkaar komt.

De vernieuwde polikliniek Chirurgie in MMC Veldhoven

Nieuwe polikliniek Veldhoven

Renovatie intensive care

Er staat de renovatie van de intensive care op de planning.

Verpleegafdelingen

In MMC zorgen we voor een omgeving die is afgestemd op de behoeftes van de patiënt en eventuele bezoekers om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Patiënten verblijven tegenwoordig maar kort in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat er voldoende rust is tijdens hun opname. Dit bevordert het herstel en zorgt voor een snelle terugkeer naar huis. We maken daarom gebruik van vrolijke kleuren en licht om te zorgen voor een gastvrij en aangenaam verblijf. De verpleegafdelingen cardiologie, OHC (obstetrische high care), psychiatrie en de kraamsuites zijn al volgens dit principe ingericht. Andere verpleegafdelingen hebben al een cosmetische en technische opknapbeurt gehad. Op termijn volgt een uitgebreidere renovatie.

Stap voor stap

Het verbouwen van een ziekenhuis is een grote uitdaging. De zorg voor onze patiënten gaat altijd door, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Wij doen er alles aan om eventuele overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Daarom verbouwen we stap voor stap. Wij raden u aan om bij binnenkomst op de informatiezuil te kijken voor de juiste locatie van uw polikliniek. Bij de receptie liggen routekaartjes klaar, die u mee kunt nemen.