Bouw

MMC bouwt aan de toekomst

Met een forse renovatie maakt Máxima Medisch Centrum zijn locaties klaar voor de toekomst. De huidige én toekomstige wensen van de patiënt zijn het uitgangspunt bij alle aanpassingen aan de gebouwen. De patiënt moet zich er comfortabel voelen en de beste en meest veilige zorg krijgen die er is.
Locatie Eindhoven is gerevitaliseerd en verbouwd. Op dit moment wordt hard gewerkt aan locatie Veldhoven. Alle afdelingen in het ruim twintig jaar oude ziekenhuisgebouw komen aan de beurt: de poliklinieken, het operatiecomplex, de Spoedeisende Hulp en ook de verpleegafdelingen en intensive care. Het gebouw wordt aangepast aan de nieuwste eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne met veel aandacht voor een gastvrij verblijf van de patiënt.

Wat wordt er verbouwd?

De poliklinieken

De vernieuwde poliklinieken hebben grotere, sfeervolle moderne wachtruimten met aanzienlijk meer lichtinval. Een groot deel van de poliklinieken op de begane grond en eerste verdieping is inmiddels aangepast. Momenteel worden de poliklinieken van dermatologie, interne geneeskunde en kaakchirurgie/mondheelkunde verbouwd. Daarbij krijgt het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) één centrale plek in het ziekenhuis, vanuit waar de zorg voor patiënten met kanker bij elkaar komt. De poliklinieken van KNO en oogheelkunde volgen later in 2017. De renovatie van de poliklinieken is eind 2017 afgerond.

De vernieuwde polikliniek Chirurgie in MMC Veldhoven

Nieuwe polikliniek Veldhoven

Nieuwbouw operatiecomplex en dagbehandeling

In het voorjaar van 2017 is de bouw gestart van een nieuw operatiecomplex met dagbehandeling. Er komen 8 nieuwe hypermoderne operatiekamers met de nieuwste medische apparatuur. Alle operatiekamers beschikken over daglicht. Verder omvat het complex een grote verkoeverkamer met veel aandacht voor privacy van patiënten. Op de begane grond van het complex komt de dagbehandeling. Naast dagbehandeling voor volwassenen komt er speciaal voor kinderen een dagbehandeling met veel aandacht voor spelen en afleiding.

Bekijk een fotoimpressie van de nieuwbouw van het ok complex met de dagbehandeling

 

mmc bouwt ok binnenplaats

Sfeerimpressie binnentuin operatiecomplex

Renovatie intensive care

In 2018 staat de renovatie van de intensive care op de planning. De plannen hiervoor worden in 2017 gemaakt.

Spoedeisende Hulp en huisartsenpost

De vernieuwde Spoedeisende Hulp (SEH) met huisartsenpost is in 2016 in gebruik genomen. Bij de verbouwing zijn de Spoedeisende Hulp en de huisartsenpost onder één dak geplaatst en is hun samenwerking nog meer op elkaar afgestemd. Doordat zij hun voordeur nu delen profiteren patiënten van de nog kortere lijnen tussen de hulpverleners. Medisch specialistische zorg is, indien nodig, direct beschikbaar.

mmc bouwt seh sfeerimpressie

De vernieuwde Spoedeisende Hulp

Nieuwbouw parkeergarage patiënten en bezoekers

mmc bouwt parkeergarage sfeerimpressie

Sfeerimpressie parkeergarage

Op een deel van het huidige parkeerterrein komt in 2017 / 2018 een overdekte parkeergarage voor patiënten en bezoekers. De parkeergarage komt vlakbij de hoofdentree van het ziekenhuis.

Verpleegafdelingen

In MMC zorgen we voor een omgeving die is afgestemd op de behoeftes van de patiënt en eventuele bezoekers om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Patiënten verblijven tegenwoordig maar kort in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat er voldoende rust is tijdens hun opname. Dit bevordert het herstel en zorgt voor een snelle terugkeer naar huis. We maken daarom gebruik van vrolijke kleuren en licht om te zorgen voor een gastvrij en aangenaam verblijf. De verpleegafdelingen cardiologie, OHC (obstetrische high care), psychiatrie en de kraamsuites zijn al volgens dit principe ingericht. Andere verpleegafdelingen hebben al een cosmetische en technische opknapbeurt gehad. Op termijn volgt een uitgebreidere renovatie.

Stap voor stap

Het verbouwen van een ziekenhuis is een grote uitdaging. De zorg voor onze patiënten gaat altijd door, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Wij doen er alles aan om eventuele overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Daarom verbouwen we de gehele locatie Veldhoven stap voor stap. Wij raden u aan om bij binnenkomst op de informatiezuil te kijken voor de juiste locatie van uw polikliniek. Bij de receptie liggen routekaartjes klaar, die u mee kunt nemen.