18 juli 2022

Ambassadeurs Máxima MC Fonds: gesprek over onderzoek en innovatie

Hoe kunnen we patiënten fit krijgen voor hun operatie? Hoe kunnen we complicaties bij vroeggeboren baby’s sneller opsporen? En kunnen we voorspellen welke bijzondere medicijnen het beste aanslaan bij bepaalde reumapatiënten? Zomaar een greep uit de onderzoeken die afgelopen week werden gepresenteerd tijdens de eerste ambassadeursbijeenkomst van het Máxima MC Fonds. Tijdens een speciaal diner in Máxima MC werden ambassadeurs van ons fonds bijgepraat over de onderzoeken, die mede mogelijk gemaakt worden door het fonds en kregen zij de kans om met de artsen en onderzoekers in gesprek te gaan.

Over het Máxima MC Fonds

Onderzoek en innovatie zijn noodzakelijk om de ziekenhuiszorg in de regio op een hoog niveau te houden. In Máxima MC is veel aandacht voor toegepast medisch-wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek gericht op het beter en slimmer maken van ziekenhuiszorg, dicht bij de patiënt en dicht bij huis. Dit onderzoek kost veel geld. Als niet-academisch ziekenhuis moet Máxima MC deze middelen zelf genereren. Bestaande subsidieregelingen zijn hiervoor ontoereikend. Het Máxima MC Fonds ondersteunt het Máxima MC hierin. Klik hier voor meer informatie over het Máxima MC Fonds.

Ook het Máxima MC Fonds steunen?

Bent u benieuwd wat het ambassadeurschap van het Máxima MC Fonds inhoudt of overweegt u een andere vorm van steun aan ons fonds? Neem dan contact op met Dries Steinmeijer en wellicht ontmoeten we elkaar bij de volgende ambassadeursavond!