Over het fonds

Máxima MC Fonds

De gezondheidszorg in ons land is van zeer hoog niveau. Die positie maakt de behoefte aan onderzoek en innovatie groter dan ooit. Hoe meer we weten en kunnen, hoe meer we willen en verwachten. Nieuwe behandelmethoden, nieuwe zorgconcepten, nieuwe medicijnen. In Máxima MC werken we er dagelijks aan om de zorg naar een nog hoger niveau te tillen.

Ons doel

Het Máxima MC Fonds bevordert en stimuleert nieuwe ontwikkelingen binnen de vier onderzoeksgebieden van het Máxima MC: geboortezorg, oncologie, pijn en duurzame gezondheid. Ook ontwikkelingen op (para)medisch en verpleegkundig gebied en projecten die de kwaliteit van leven van patiënten in het ziekenhuis verhogen, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit het fonds.

Voor de zorg van morgen
Máxima MC, het grootste medisch centrum van hightech regio Brainport, werkt aan betekenisvolle innovaties voor de zorg van de toekomst. Hier vindt wetenschappelijk onderzoek plaats dat moet leiden tot betere, slimmere, betaalbare en meer toegankelijke zorgoplossingen. Wat nu nog niet kan, ontwikkelen we vandaag. En wat we ontdekken, kan binnenkort al toegepast worden in de dagelijkse zorg voor onze patiënten. Samen met kennisinstellingen als de TU/e en het bedrijfsleven zetten onze medewerkers en medici in op toegepast onderzoek en innovatie.

Meer over onze projecten

Meer over de werkwijze van het fonds

Helpt u mee?

We merken dat veel patiënten en hun naasten en ook bedrijven in de regio graag de ontwikkeling van de (ziekenhuis)zorg willen steunen. Ter aanvulling van de bestaande subsidie- en fondsmogelijkheden om onderzoek en innovatie binnen het ziekenhuis mogelijk te maken, is daarom het Máxima MC Fonds in het leven geroepen.

Om de stappen te kunnen maken voor de zorg van morgen, doet het fonds een beroep op particulieren, bedrijven en instellingen. Helpt u mee?

Ja, ik wil het fonds steunen

Ja, mijn organisatie wil het fonds steunen

Bestuur

Eric van Schagen MMC FONDS

Dhr. Ir. E. van Schagen, CEO Simac Techniek N.V. (voorzitter)

Marc Cootjans MMC FONDS

Dhr. drs. M.A.W. Cootjans, directie-voorzitter Rabobank regio Eindhoven (secretaris)

Dhr. drs. Marcel Visser, voorzitter raad van bestuur Máxima MC (penningmeester)
(Fotograaf: John van Hamond)

Mevr. ir. Joleen Blok, algemeen fysicus en decaan binnen Máxima MC (bestuurslid)

lottevandeven-mmcfonds

Mw. ir. L. van de Ven, CEO Vencomatic Group (bestuurslid)

Guustaaf Savenije MMC Fonds

Dhr. ir. G. Stavenije, lid hoofddirectie VDL-Groep (bestuurslid)

Bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.