10 juli 2023

Inspirerende ambassadeursbijeenkomst Máxima MC fonds

Op 6 juli vond de jaarlijkse ambassadeursbijeenkomst van het Máxima MC Fonds plaats. Onze ambassadeurs zijn heel belangrijk voor het fonds en daarmee voor ons ziekenhuis. Zij onderschrijven het belang van medisch-wetenschappelijk onderzoek en innovatie in MMC en maken dit financieel mede mogelijk.

Jaarlijks brengen we onze ambassadeurs samen om hen onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten. Over ontwikkelingen in MMC en natuurlijk over ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en innovatie. Daarmee biedt deze bijeenkomst ons niet alleen de gelegenheid om hen hartelijk te bedanken, maar is het ook de plek waar onze ambassadeurs onze artsen en onderzoekers kunnen ontmoeten en in dialoog kunnen gaan over de projecten die mede mogelijk gemaakt worden door het Máxima MC Fonds.

Tijdens de bijeenkomst vertelde cardioloog en associate professor aan de TU/e Hareld Kemps meer over zijn studie naar telerevalidatie voor patiënten met hartfalen na een ziekenhuisopname, nam Beatrijs van der Hout ons mee in het HASTA-project, waarmee continue (thuis)monitoring van de foetus en de pasgeboren baby mogelijk wordt en inspireerde Wesley Theunissen iedereen met zijn verhaal over innovatie op het gebied van heupdysplasie in de kinderorthopedie. Ten slotte praatte oncoloog Lieke Simkens de aanwezigen bij over de AYA-zorg, oncologische zorg voor jong volwassenen met kanker.

Onderdeel van de AYA-zorg in MMC is ook de huiskamer. Dit is een aparte ruimte in het ziekenhuis waar deze jong volwassenen in een prettige setting kunnen verblijven en elkaar kunnen ontmoeten. Deze AYA-huiskamer wordt binnenkort gerealiseerd en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het fonds.
Aan het einde van de avond werd het fonds verrast met een buitengewoon gulle gift van André van Reijen, eigenaar van de Plus supermarkt in Veldhoven. De supermarkt zamelde maar liefst € 5000,- in voor het fonds.

Ambassadeurs en donateurs, bedankt!