10 juli 2024

Geslaagde ambassadeursbijeenkomst Máxima MC fonds

Op donderdag 27 juni vond de jaarlijkse ambassadeursavond van het Máxima MC Fonds plaats. Hier brengen we jaarlijks onze ambassadeurs en fondsrelaties samen om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Dit is voor ons de manier om hen te bedanken voor hun steun aan het fonds.

Onze ambassadeurs zijn heel belangrijk voor het fonds en daarmee voor ons ziekenhuis. Zij erkennen het belang van medisch-wetenschappelijk onderzoek en innovatie in Máxima MC en maken dit financieel mede mogelijk.

Tijdens de bijeenkomst vertelden sportarts Marieke van Vessem en onderzoeker Martijn van Hooff over het belang van fysieke en mentale fitheid bij de behandeling van kanker. En hoe we, met de Fitmax als instrument, een betere inschatting van de fysieke gezondheid kunnen maken. Technical Physician Myrthe van der Ven nam ons mee in het Birthscreen-project, waarmee een betere monitoring bij zwangerschap en bevalling mogelijk wordt. Tenslotte deelde kinderarts Hendrik Niemarkt zijn verhaal over een innovatieve methode voor snelle infectiescreening bij pasgeborenen.

Aan het einde van de avond werd het fonds verrast met een buitengewoon gulle gift van Rotary Eindhoven-Zuid. Dankzij de organisatie van hun Midzomeravondwandeling 2024, overhandigde Germaine van Bree een cheque van ruim €15.000,- aan het bestuur van het fonds.