Over kaakchirurgie

Op de polikliniek mond-, kaak- en aangezichtschirurgie diagnosticeren en behandelen onze kaakchirurgen ziekten en afwijkingen in de mond. Denk bijvoorbeeld aan een wortelpuntbehandeling, het verwijderen van verstandskiezen en kaakcorrecties.

Soms gaat het om letsel aan botten, een andere keer om letsel aan weke delen, zoals de slijmvliezen. U komt bij één van onze kaakchirurgen terecht na een verwijzing van de tandarts, orthodontist, huisarts of andere specialist. Misschien is het letsel ontstaan door een trauma (ongeval) of gaat het juist om een aangeboren afwijking.

Specialisatie

Voor het plaatsen van implantaten, kaakcorrecties/gecombineerde kaakchirurgische behandelingen en de behandeling van kaakgewrichtsklachten komen patiënten van binnen én buiten onze regio naar MMC.

Samenwerking

Onze kaakchirurgen werken intensief samen, zowel met specialisten binnen MMC als met tandartsen, orthodontisten en huisartsen uit de regio. Binnen het ziekenhuis wordt samengewerkt met onder andere de KNO-arts, plastisch chirurg, algemeen chirurg, neuroloog en oogarts.