Polikliniek & opname

Polikliniek

Orthopedisch Centrum Máxima heeft twee poliklinieken. Deze zijn gehuisvest in Eindhoven, route 71 en in Veldhoven, route 66. Hier vindt uw eerste bezoek aan de orthopeed plaats en wordt de diagnose gesteld. Onderzoek, zoals het maken van röntgenfoto’s, en uw afspraak bij de specialist sluiten we zoveel mogelijk op elkaar aan. Ook komt u in de meeste gevallen na de behandeling naar de polikliniek voor een controle. De polikliniekassistenten orthopedie plannen samen met u alle afspraken en behandelingen in, op een tijdstip dat u uitkomt.

Speciale spreekuren

Voor veelvoorkomende aandoeningen zijn er speciale spreekuren. Vaak kijken meerdere specialismen tegelijkertijd naar één klacht. Op deze manier wordt u nog sneller geholpen. Binnen Orthopedisch Centrum Máxima worden de volgende speciale spreekuren gehouden: traumatologie, het enkel/voet spreekuur, keuringsspreekuur, multidisciplinair ESWT-spreekuur, sportspreekuur en multidisciplinair spreekuur.

Dagbehandeling

Op beide locaties van Máxima MC is een afdeling dagbehandeling. Wanneer u een ingreep moet ondergaan waarbij u nog dezelfde dag naar huis kunt, wordt u op één van deze afdelingen geholpen.

Opname

U verblijft op de verpleegafdeling op de zesde (dagbehandeling) of de tiende etage van Máxima MC, locatie Eindhoven wanneer u minder dan vijf dagen wordt opgenomen en u geen risico patiënt bent. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van een heup- of knieprothese. Over het algemeen wordt u wanneer uw opname langer dan vijf dagen duurt, of indien u een risico patiënt bent (bijv. indien u een cpap apparaat heeft of een pacemaker etc.) opgenomen op afdeling kvks in Veldhoven. Dit gebeurt ook in het geval van spoedpatiënten, bijvoorbeeld bij een botbreuk.

Second opinion of overname behandeling

Heeft u behoefte aan een tweede mening over uw diagnose of behandeling? Wij leggen u graag uit hoe u dat kunt aanvragen. Lees meer informatie op de pagina second opinion of overname behandeling.

Naar het ziekenhuis: route, inschrijven en aanmeldzuilen

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak? We helpen u graag met praktische informatie over onder meer de route naar het ziekenhuis, het inschrijven bij de registratiebalie en het aanmelden voor uw afspraak via een aanmeldzuil. U vindt deze informatie op de pagina ‘Afspraak, opname en bezoek’.