Verpleegkundig specialisten

Kauwenberg, Margot

Functie: Gespecialiseerd verpleegkundige
Aandachtsgebieden: urologie, incontinentie, stomazorg en andrologie
Telefoonnummer: (040) 888 84 00

Vanaf 1991 ben ik werkzaam in Máxima Medisch Centrum (voorheen St. Josephziekenhuis), waar ik werkzaam ben geweest op de afdeling urologie en interne geneeskunde. Door de jaren heen ben ik me meer gaan specialiseren in de incontinentiezorg en vanaf 2007 ben ik werkzaam als continentieverpleegkundige én betrokken bij de bekkenzorg binnen het Máxima.

Veel patiënten die ik zie binnen Bekkenzorg Máxima hebben meerdere problemen rondom de bekkenbodemklachten. Onderwerpen als incontinentie en erectieproblemen is en blijft een groot taboe. Ik hoop dat ik samen met de patiënt een oplossing kan vinden zodat het in het dagelijkse leven acceptabel wordt. Ook kan ik samen met de patiënt naar materiaal kijken en naar de vergoedingen. Wat voor mij hoog in het vaandel staat is wederzijds vertrouwen, door goed te luisteren en aandacht te hebben voor de patiënt.

Doordat de patiënt binnen Bekkenzorg Máxima door meerdere specialisten wordt gezien en de voorbereiding van te voren goed gepland is, wordt de patiënt snel en zorgvuldig geholpen. Dat geeft mij voldoening. Vooral als ik weer eens een brief of kaartje krijg van een patiënt die erg blij was met de zorg die ik gegeven heb. Of een patiënt die al jaren niet meer de deur uit ging door de problemen en nu na de behandeling weer wel, dat zijn de krenten in de pap.

Schasfoort, Marieke

Functie: verpleegkundig specialist i.o. functionele urologie
Aandachtsgebieden: continentiezorg, stomazorg
Telefoonnummer: (040) 888 8390

Sinds 2015 ben ik werkzaam in Máxima Medisch Centrum, inmiddels als verpleegkundig specialist in opleiding voor het specialisme urologie, en betrokken bij de bekkenzorg binnen het ziekenhuis. Hier zien we patiënten met vaak meerdere problemen rondom de bekkenbodem. Soms kan een ogenschijnlijk klein advies een grote verbetering betekenen voor de patiënt en soms moeten we verder kijken met meerdere specialisten. Dat ik bij kan dragen aan de genezing en anders toch minstens aan een mooie verbetering voor de kwaliteit van leven van patiënten geeft mij voldoening. Daarbij vind ik het belangrijk dat patiënten zich gelijkwaardig voelen aan ons als zorgverlener. Patiënten zijn zeker niet minder deskundig en kennen hun eigen lichaam als geen ander.