13 april 2017

Cardioloog Ruud Spee wint prijs voor Beste Referent 2016

De Wetenschappelijke Adviesraad van de Hartstichting heeft recent de prijs voor Beste Referent 2016 uitgereikt aan Ruud Spee, Cardioloog bij MMC. Spee ontving de prijs uit handen van professor Harry Crijns, voorzitter van deze adviesraad.

Ruud Spee ontvangt uit handen van Harry Crijns de wisselbeker voor Beste Referent.

De prijs is een erkenning voor het belangrijke werk van referenten: wetenschappelijke experts die subsidieaanvragen voor de Hartstichting beoordelen. Ruud Spee beoordeelde voor het eerst een aanvraag voor de Hartstichting. Zijn beoordeling viel op door de goede opbouwende kritiek. “Bij de Dekkerbeurzen, de persoonsgebonden beurzen voor talentvolle hart- en vaatonderzoekers in verschillende stadia van hun carrière, vragen wij om naast het onderzoeksvoorstel ook de kandidaat te beoordelen. Beide aspecten beoordeelde de heer Spee zeer uitgebreid. De heer Spee besteedde duidelijk veel aandacht aan de beoordeling!”, aldus de Wetenschappelijke Adviesraad van de Hartstichting.

De prijs “Beste Referent” bestaat uit een wisselbeker en een geldbedrag voor een bezoek aan een wetenschappelijk congres in het buitenland.