Over cardiologie

Ieder jaar bezoekt een groot aantal mensen uit de regio Zuidoost-Brabant de huisarts met een breed scala van mogelijke hartklachten. De huisarts kan u doorverwijzen voor aanvullende onderzoek en/of behandeling naar de afdeling cardiologie van Máxima MC.

Ook andere specialismen van Máxima MC verwijzen regelmatig door naar de afdeling cardiologie. Bijvoorbeeld de chirurg die een advies wil voor een operatie, of een internist die voor een patiënt met hoge bloeddruk een mede-behandeling van de cardioloog wil.

Ons cardiologisch team is behalve op een goede behandeling ook vooral op u als persoon gericht. Dat wil zeggen dat ons team er voor zorgt dat u zich op uw gemak voelt. En dat u best nog eens extra uitleg mag vragen wanneer u iets niet goed begrijpt. Wij willen patiënten op een begrijpelijke manier duidelijke informatie geven, zodat zij zich zekerder en veiliger voelen. Wij hebben een speciaal begeleidingsteam dat een patiënt na een hartinfarct kan ondersteunen en begeleiden. Ook hebben wij een hartfalenverpleegkundige die patiënten begeleidt.

Behandelteam

Ontmoet hier onze specialisten. Zij hebben ieder een eigen aandachtsgebied en werken nauw samen om u de beste zorg te bieden.

Sportcardiologie

Máxima MC beschikt in de regio Eindhoven als het enige ziekenhuis over twee sportcardiologen: dr. Hareld Kemps en dr. Ruud Spee.  Dit is uniek in Nederland. Daarom is er ook een nauwe samenwerking met de afdeling sportgeneeskunde.

De sportcardiologen van Máxima MC zijn door NOC*NSF erkend als High Performance Partner van TeamNL. Dit betekent dat zij officieel de cardiologische screening en zorg bij klachten leveren aan de Nederlandse topatleten. Samen met de medische staf van TeamNL blijven we de medische kennis verder ontwikkelen.