Spee, dhr. dr. R.F.

Spee, dhr. dr. R.F.

  • Functie cardioloog
  • Contact 040 888 82 00
  • Aandachtsgebieden sportcardiologie, hartfalen, hartrevalidatie
  • BIG-nummer 09057674701

Dhr. dr. R.F. Spee is (sport)cardioloog in Máxima MC. “Mijn werkzaamheden staan grotendeels in het teken van bewegen. Dat zie ik als een belangrijk medicijn bij hartziekten.”

Spee begeleidt zowel chronisch zieke hartpatiënten als sporters. Zo is hij betrokken bij het hartrevalidatieprogramma van Hart- en longrevalidatie, waar hartpatiënten naar een goede fysieke en mentale conditie toewerken. “Ik kom in beeld bij complexe hartrevalidaties bij hartfalen. Daarin zijn we een expertisecentrum.”

Daarnaast ziet Spee als sportcardioloog ook amateur- en topsporters. “Als high performance centrum voor NOC*NSF screenen en adviseren we topsporters, onder andere rondom grote events als de Olympische Spelen. Ook ben ik consulent bij PSV. Het mooie is dat mijn interesse voor sport en bewegen en mijn ambitie om van betekenis te kunnen zijn bij chronisch zieke patiënten samenkomen in mijn werk.”

Spee is bovendien geschoold om echo’s en MRI’s uit te voeren. “Het is iedere keer weer een uitdaging om de beelden te beoordelen en de oorzaak van een hartziekte bloot te leggen.”

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

In 2017 is Spee gepromoveerd op onderzoek naar inspanningshemodynamiek bij patiënten met chronisch hartfalen. Hij is momenteel onder andere betrokken bij onderzoek naar inspanningsecho’s en studies naar innovaties binnen het hartrevalidatieprogramma van Hart- en longrevalidatie, zoals het trainen van patiënten op afstand.

Werkzaam op afdeling

Contact