Fertiliteitsarts

Marieken van Erven-Gooskens, fertiliteitsarts MMCDe fertiliteitsarts is een basisarts, werkzaam op de polikliniek. Het woord fertiliteit betekent vruchtbaarheid. De fertiliteitsarts is vooral betrokken bij de begeleiding van patiënten en hun partners met een onvervulde kinderwens en verricht onderzoek, controles en zo nodig behandelingen. De fertiliteitsarts werkt onder supervisie en verantwoordelijkheid van de gynaecologen. Indien u direct contact wilt hebben met één van de gynaecologen, is dat altijd mogelijk. U kunt dat aan de fertiliteitsarts of aan de secretaresse kenbaar maken.

“Ik zie paren met een kinderwens waarbij het helaas niet gelukt is om spontaan zwanger te raken”, vertelt fertiliteitsarts Marieke van Erven.

“Het interesseert mij om samen met een paar de reden van het uitblijven van de zo gewenste zwangerschap  te onderzoeken en met hen vervolgens te kijken naar de mogelijkheden, die de kans op een zwangerschap zo optimaal mogelijk maken”.

“De begeleiding van paren met een kinderwens bij dit onzekere, maar ook intensieve traject, geeft mij veel voldoening en zorgt ervoor dat ik mijn vak al jaren met veel plezier uitoefen”.