Fertiliteitsartsen

De fertiliteitsarts is een basisarts, werkzaam op de polikliniek. Het woord fertiliteit betekent vruchtbaarheid. De fertiliteitsarts is vooral betrokken bij de begeleiding van patiënten en hun partners met een onvervulde kinderwens en verricht onderzoek, controles en zo nodig behandelingen. De fertiliteitsarts werkt onder supervisie en verantwoordelijkheid van de gynaecologen. Indien u direct contact wilt hebben met één van de gynaecologen, is dat altijd mogelijk. U kunt dat aan de fertiliteitsarts of aan de secretaresse kenbaar maken.

Marieke van Erven-Gooskens

BIG-nummer: 19063913401

“Ik zie paren met een kinderwens waarbij het helaas niet gelukt is om spontaan zwanger te raken”, vertelt fertiliteitsarts Marieke van Erven-Gooskens.

“Het interesseert mij om samen met een paar de reden van het uitblijven van de zo gewenste zwangerschap  te onderzoeken en met hen vervolgens te kijken naar de mogelijkheden, die de kans op een zwangerschap zo optimaal mogelijk maken”.

“De begeleiding van paren met een kinderwens bij dit onzekere, maar ook intensieve traject, geeft mij veel voldoening en zorgt ervoor dat ik mijn vak al jaren met veel plezier uitoefen”.

Lotte van Oosterhout, fertiliteitsartsLotte van Oosterhout-Coset

BIG-nummer: 49928209601

Lotte van Oosterhout-Coset is sinds februari 2021 werkzaam als fertiliteitsarts op de polikliniek op de afdeling biometrie.

Tijdens haar studie geneeskunde, aan de Radboud universiteit in Nijmegen, kwam zij voor het eerst in aanraking met de fertiliteit. Ze heeft haar wetenschappelijke stage gedaan in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, waarbij ze zich verdiept heeft in het onderwerp ‘luteale fase insufficiëntie’. Aansluitend heeft ze stage gelopen bij de fertiliteitsgeneeskunde in het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

“Mijn enthousiasme voor de fertiliteit is zo al tijdens mijn studie ontstaan en sindsdien alleen maar toegenomen”, vertelt fertiliteitsarts Lotte van Oosterhout-Coset.

“Ik vind het bijzonder om patiënten, samen met een team, binnen een fertiliteitstraject te kunnen en mogen begeleiden. Het is fijn om hierbij een duidelijk en gezamenlijk doel te hebben. Het opbouwen van een goed patiëntencontact vind ik  belangrijk en geeft mij ook veel voldoening”.