Bekijk deze info ook op onze kinderwebsite

Bloedprikken

Máxima MC prikafspraak

Bloedprikken bij de polikliniek bloedafname kan alléén op afspraak. Op deze manier voorkomen we volle wachtkamers en maken we de anderhalve meter afstand mogelijk. U maakt eenvoudig zelf online een afspraak.

Wilt u een afspraak maken en hoeft u niet nuchter te zijn? Kies dan bij voorkeur een tijdstip in de middag, zodat er voldoende momenten in de ochtend zijn voor patiënten die wel nuchter geprikt moeten worden.

Hulp nodig? Bel dan (040) 888 8940 (op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur).

Maak een afspraak

Ophalen en inleveren van Materiaal bij Máxima MC
Voor ophalen en brengen van materiaal hoeft u geen afspraak te maken. Bij de poli bloedafname meldt u zich voor het ophalen en inleveren van materiaal aan bij de aanmeldzuil en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

Hoe werkt het?

 • U krijgt van uw (huis)arts of verloskundige een verwijzing om bloed te laten prikken.
 • U maakt zelf online een afspraak.
 • U krijgt een bevestiging van uw afspraak per e-mail.
 • U kunt uw afspraak ZELF wijzigen via de link in de bevestigings- / herinneringsmail

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen wij u:

 • Kom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar de priklokatie. Als u 5 minuten van te voren naar binnen gaat, is dat voldoende. Bent u te vroeg? Wacht dan in de auto of buiten.
 • Kom zoveel mogelijk alleen naar uw afspraak. Een begeleider kan u wel naar de ingang brengen. Bij kinderen of in bijzondere situaties maken we een uitzondering.

Goed om te weten

Openingstijden

Een afspraak maken in het Máxima MC is nodig op zowel de priklocatie Veldhoven als Eindhoven. Bekijk hier de openingstijden

Materialen inleveren of ophalen

Voor ophalen en brengen van materiaal hoeft u geen afspraak te maken. U kunt voor het inleveren van materialen zowel terecht in Veldhoven als in Eindhoven. Bij de poli bloedafname meld u zich aan bij de aanmeldzuil en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

Indien u materiaal voor een zaadonderzoek moet inleveren dan dient u vooraf een afspraak te maken. Dit kan alléén telefonisch op: 040-888 8900 tijdens kantooruren. Dit materiaal kan alléén in Veldhoven worden ingeleverd.

Afspraak polikliniek

U maakt óók een afspraak als u bloed moet laten prikken direct ná een poliafspraak in het ziekenhuis. U kunt een afspraak laten plannen door een medewerker van de polikliniek.

Nuchter zijn

Voor een aantal bloedonderzoeken geldt dat u nuchter moet zijn, dit staat op het aanvraagformulier. Met ‘nuchter’ bedoelen we:

  • Minimaal acht uur vóór de bloedafname niet eten en drinken.
  • Alleen een beetje water is toegestaan (max. twee glazen).
  • Indien u medicijnen gebruikt, mag u deze innemen met een slokje water

Geen e-mailadres

Heeft u geen e-mail adres of wilt u deze niet gebruiken vul dan wenstgeenemail@mmc.nl in. U ziet vervolgens een nummer in het venster. Noteer dit nummer en neem het mee naar uw afspraak.

Geen afspraak

We zien gelukkig dat steeds meer mensen een afspraak maken. We willen alle mensen die voor bloedprikken een afspraak hebben graag op tijd helpen. Daarom kunnen we u helaas niet helpen als u voor bloedprikken géén afspraak heeft. We vragen u om zelf online een afspraak te maken. Er zijn vaak nog voldoende afspraakmogelijkheden op dezelfde of de volgende dag.

Priklocaties in de regio

Patiënten van Máxima MC kunnen ook dicht bij huis bloed af laten nemen voor laboratoriumonderzoek. U kunt terecht in wijkgebouwen, verpleeg-, bejaarden- en verzorgingstehuizen in Eindhoven, Veldhoven en omstreken. Het laboratorium MMC laat de bloedafname verzorgen door de Bloedafnamedienst Regio Eindhoven. Het bloed wordt samen met het MMC-formulier naar het laboratorium van Máxima MC gestuurd.
De overzichtslijst van de priklocaties kunt u vinden op de website www.debloedafname.nl

Thuis bloedprikken

Op speciaal verzoek van de behandelend arts kan een bloedafname ook bij de patiënt thuis plaatsvinden. Het klinisch laboratorium MMC laat deze bloedafname verzorgen door de Bloedafnamedienst Regio Eindhoven. Het bloed wordt samen met het MMC-formulier naar het laboratorium van Máxima MC gestuurd. Voor meer informatie: www.debloedafname.nl

Over uw afspraak

Wat neemt u mee?

Ook als u een afspraak heeft gemaakt, neemt u mee:

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Aanvraagformulier(en) / labbon
 • In te leveren materiaal
 • Afspraakcode gekregen na het maken van een afspraak op de poli bloedafname

Afspraakbevestiging

Wij sturen u een bevestiging per e-mail als u online een afspraak heeft gemaakt. Ontvangt u geen e-mail? Controleer de map met ongewenste e-mail. Het kan ook zijn dat uw e-mailserver de e-mail heeft geblokkeerd. U hoeft niet te bellen. Uw afspraak gaat door.

Afspraak verzetten of afzeggen

In de afspraakbevestiging of in uw herinneringsmal kunt u via een link uw afspraak verzetten of wijzigen.