‘Een paar dagen na de ingreep was alles weer als vanouds’

‘Een paar dagen na de ingreep was alles weer als vanouds’

Fleur van Beers liep al drie maanden rond met ontstoken keelamandelen, zonder dat ze het wist. Toen ze last kreeg van haar tand werd duidelijk dat het haar keel was die irriteerde en niet haar tand. Fleur had ontstoken keelamandelen die eruit moesten. Hiervoor werd ze doorverwezen naar de afdeling KNO van Máxima MC. Samen met vader Remko vertelt Fleur haar verhaal.

“Fleur liep al lange tijd rond met een fikse amandelontsteking, waar ze eigenlijk nooit over klaagde. Op een gegeven moment gaf ze aan dat ze pijn aan haar tand had. De tandarts vond niets, maar zag wel dat haar keel er rood uitzag en verwees ons door naar de huisarts. Die constateerde dat Fleur een ernstige amandelontsteking had. Zodoende kwamen we bij Máxima MC terecht.”

“Omdat de klachten na het behandelen met medicijnen weer snel terug kwamen, stelde de KNO-arts voor om de keelamandelen weg te halen. Hiermee werd het probleem definitief opgelost. Zodoende werd Fleur opgenomen op de afdeling dagbehandeling van MMC om haar amandelen te laten verwijderen. Tijdens de ingreep bleek dat haar amandelen veel erger ontstoken waren dan ze eigenlijk dachten. Daarom zijn tijdens de operatie ook meteen de neusamandelen verwijderd.”

“Na de operatie is het de bedoeling dat je tot het einde van de middag in het ziekenhuis blijft, maar omdat Fleur geen last had na de ingreep mocht ze al eerder naar huis. Ze kreeg zelfs een bikkeldiploma van de arts, omdat alles zo snel en goed gegaan was ondanks de flinke ontsteking. En eenmaal thuis ging alles ook erg goed. Een paar dagen na de operatie was alles al weer als vanouds.”