Sollicitatieprocedure

We vinden het belangrijk dat jij weet waar je aan toe bent. Daarom hebben we de stappen van het sollicitatieproces op een rij gezet. We streven ernaar volgens deze stappen te werken. In sommige gevallen kan het zijn dat we hiervan afwijken, bijvoorbeeld wanneer een assessment wordt toegevoegd aan de procedure. Dit wordt, indien van toepassing, van tevoren aangegeven.

Stap 1
Solliciteer op een vacature via het online sollicitatieformulier op onze site. Je ontvangt direct na je sollicitatie een ontvangstbevestiging per e-mail. In sommige vacatures wordt een datum vermeld waarop de gesprekken plaats vinden. Het zou fijn zijn als je deze datum alvast vrij houdt in je agenda.

Stap 2
Wij beoordelen jouw cv, brief en eventueel informatie uit een korte telefonische kennismaking. Op basis daarvan beslissen we of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. We streven ernaar dit binnen tien dagen te communiceren. We werken met sluitingsdata, wat niet wil zeggen dat wij je voor die tijd nog niks kunnen laten weten.

Stap 3
Het eerste gesprek voer je meestal met jouw toekomstig leidinggevende en een collega uit de praktijk.

Stap 4
We streven ernaar je na het gesprek zo snel mogelijk terugkoppeling te geven. Als we positief zijn, vragen we je een referentie op te geven (als je dat nog niet in jouw cv had gedaan) en gaan we deze contacteren.

Stap 5
In sommige gevallen plannen we daarna een tweede gesprek waarin we op een aantal onderwerpen nog wat dieper ingaan en/of je kennis laten maken met meerdere personen uit de organisatie.

Stap 6
Als het tweede gesprek ook positief verlopen is, doen we je graag een arbeidsvoorwaardelijk voorstel, dit kan telefonisch, per e-mail of in een laatste afrondend gesprek (afhankelijk van de specifieke situatie) en hopen we je te mogen verwelkomen als nieuwe collega.

Stap 7
Daarna gaan we aan de slag met de administratieve afwikkeling van de indiensttreding. We controleren jouw inschrijving in het beroepsregister (indien je een zorggerelateerde functie hebt, bijvoorbeeld het BIG-register) en gaan het contract opstellen. Hiervoor hebben we een aantal gegevens nodig, je ontvangt van ons een e-mail met een link naar ons personeelssysteem en het verzoek om daar jouw gegevens aan te vullen en documenten te uploaden. Ook vragen we je een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ aan te leveren.

Mocht je tijdens het proces vragen hebben dan kun je contact opnemen met de contactpersoon genoemd in de vacaturetekst.